Conservem el litoral per preservar la vida
Conservem el litoral per preservar la vida

Conservem el litoral per preservar la vida

Les darreres declaracions del govern anuncien que l’ampliació de l’Aeroport del Prat de Llobregat no es durà a terme. Però això no implica que estigui assegurada la conservació del litoral. El 19 de setembre ens sumem a la manifestació a Barcelona per recordar: sense natura no hi ha vida.

La conservació del litoral no pot esperar més. Els efectes devastadors del canvi climàtic, com hem pogut veure recentment a Alcanar, o els projectes urbanístics que posen en perill la biodiversitat de la Costa Brava, se sumen a l’amenaça que representa el projecte d’AENA d’ampliació de l’Aeroport del Prat de Llobregat, tant per la destrucció d’hàbitats que suposa, l’augment d’emissions d’efecte hivernacle, o el perill per les persones que habiten i treballen al territori.

Mobilització contra l’ampliació de l’Aeroport i per la defensa dels espais naturals

Darrerament s’ha anunciat la suspensió d’aquest projecte, però això no n’assegura la seva protecció. És, doncs, indispensable mantenir la mobilització prevista pel 19 de setembre a Barcelona, per seguir defensant el Delta del Llobregat, i fer extensiva la crida per fer possible la conservació del litoral català.

Amb aquesta acció, ens sumem al clam de la plataforma Zeroport: exigim la paralització indefinida de qualsevol ampliació d’activitats o d’infraestructures aeroportuàries, sumant-nos a les lluites contra les ampliacions dels aeroports de Palma, Madrid, Reus i Girona. Necessitem un model socioeconòmic que cobreixi les necessitats bàsiques de la població i respecti els límits biofísics del territori i el planeta.

El diumenge 19 de setembre, des de la XCN us convidem a participar del 3r bloc de la manifestació “Defensa del territori”, a les 11.50h al carrer Tarragona, entre el parc de Joan Miró i el carrer Diputació, per recordar que sense natura no hi ha vida.

Saber-ne més

 

Twitter @XCNatura

Youtube XCN

Xarxa per a la Conservació de la Natura
Seu social
C/ Sagrada Família 7. 08500 – Vic

Delegació
C/ Providència 42. 08024 – Barcelona
Tel. 93 886 61 35 – info@xcn.cat