“Custòdia fluvial al riu Gaià”. Sortida tècnica
“Custòdia fluvial al riu Gaià”. Sortida tècnica

“Custòdia fluvial al riu Gaià”. Sortida tècnica

DIJOUS 29 DE SETEMBRE. De 09:30 a 17h

El Catllar (Tarragonès)

L’Associació Mediambiental La Sínia treballa des de fa temps per a la conservació i millora ambiental del riu Gaià, on hi duu a terme diversos projectes. Durant la sortida visitarem diversos dels espais on actua i coneixerem els detalls del conveni de custòdia fluvial que l’associació té amb l’ACA.

Començarem visitant el Centre d’Interpretació del riu Gaià a El Catllar. Després ens desplaçarem a l’espai de la Resclosa de la Fàbrica, on s’hi ha dut a terme diverses intervencions ambientals gràcies a les quals la tortuga de rierol ha colonitzat amb èxit l’espai i valorarem la situació actual del cabal ambiental del riu Gaià. També visitarem l’albareda de la font Cervellona (a Vila-rodona), on estan realitzant actuacions de millora del bosc de ribera i recuperant un braç secundari del riu.

Havent dinat visitarem l’hort de les Salamandres, on s’han millorat i restaurat fonts i basses, i el Gorg Negre, un indret emblemàtic del riu on l’ACA té previst retirar una resclosa.

En aquesta sortida es pot participar només al matí o bé matí i tarda. Des de l’organització proposarem un restaurant on, lliurement qui vulgui, podrà assistir-hi per dinar plegats.

La participació a la sortida és gratuïta, però cal confirmar assistència al formulari d’inscripció.

VULL INSCRIURE’M-HI!

Aquesta sortida forma part del cicle de sortides “Endinsem-nos al territori”, organtizat per la Xarxa per a la Conservació de la Natura. Compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

 

Twitter @XCNatura

Youtube XCN

Xarxa per a la Conservació de la Natura
Seu social
C/ Sagrada Família 7. 08500 – Vic

Delegació
C/ Providència 42. 08024 – Barcelona
Tel. 93 886 61 35 – info@xcn.cat