El 10 de juny accelerem la transició ecosocial!
El 10 de juny accelerem la transició ecosocial!

El 10 de juny accelerem la transició ecosocial!

El dissabte, 10 de juny, organitzem un esdeveniment al CCCB de Barcelona, conjuntament amb altres entitats, per reclamar una resposta decidida i urgent per fer front l’emergència climàtica i ecològica.

Pots inscriure’t a elfuturesara.cat

Vivim una emergència climàtica que requereix una resposta decidida, constant i urgent articulada col·lectivament mitjançant amplis espais de diàleg i de consens. Per això, el dissabte, 10 de juny, a les 10.00 hores, diferents organitzacions socioambientals d’arreu de Catalunya sumarem forces per fer sentir la nostra veu en un acte a la Sala Teatre del CCCB.

Hem de prendre la iniciativa perquè cal accelerar la transició ecosocial a partir d’uns eixos i fites concrets. Volem presentar una sèrie de propostes de país en clau de futur que haurien de fonamentar les decisions, projectes i pressupostos de totes les administracions públiques i del sector privat que actuen a Catalunya, d’aquí al 2030.

En la primera part de l’acte parlarem de com reduir les emissions, els consums i els residus, dels passos necessaris per accelerar la descarbonització de l’energia i els transports i de què hem de fer per conservar i recuperar la biodiversitat dels ecosistemes.

La transició justa cap a la sostenibilitat, el retiment de comptes de les institucions públiques i del sector privat i els plans de contingència per emergències de la crisi climàtica seran els temes centrals del segon bloc de la jornada.

Reunirem persones expertes d’alt nivell i comptarem amb la participació d’actors rellevants membres de les organitzacions i col·lectius.

Laccés a l’acte és obert a tothom, prèvia inscripció a través del formulari disponible a la web www.elfuturesara.cat. Aquelles persones que no puguin assistir-hi presencialment podran seguir-lo via streaming a través de YouTube.

L’acte serà moderat pel meteoròleg Francesc Mauri i l’activista medioambiental Carlota Bruna.

A més, contarem amb l’actuació especial de la companyia d’improvisació teatral Impro Acatomba.

Participa-hi

Envia els teus tuits durant l’acte amb el hashtag #ElFuturEsAra2023

Quan: dissabte 10 de juny de 2023. De 10:00h a 12:30h

On: Sala Teatre del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) 

Montalegre, 5 Barcelona

AGENDA DE L’ACTE 

CATALUNYA SOSTENIBLE 2030 – EL FUTUR ÉS ARA

10.00 h Benvinguda.

10.05 h Presentacions d’eixos temàtics

– Reduir les emissions, els consums i els residus. Jaume Terradas, catedràtic d’ecologia i fundador del CREAF.

– Accelerar la descarbonització de l’energia i els transports. Juan Requejo, economista, geògraf i consultor de planificació i territori.

– Conservar i recuperar la biodiversitat dels ecosistemes clau. Cristina Sánchez, presidenta de la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN).

11.00 h Espectacle

11.20 h Presentacions d’eixos temàtics

– Transició justa a la sostenibilitat, a nivell social, intergeneracional i internacional. Joaquín Nieto, especialista en treball, transició justa i transformació del model econòmic i membre del Consejo de Desarrollo Sostenible para la Agenda 2030.

– Planificació i retiment de comptes de les institucions públiques i el sector privat. Isabel Pont, doctora en Dret especialitzada en dret ambiental i de la sostenibilitat i directora de l’ICTA-UAB.

– Plans de contingència per emergències de la crisi climàtica. Carolyn Daher, coordinadora de la Iniciativa de Planificació Urbana, Medi Ambient i Salut d’IS GLOBAL.

– Estils de vida basats en la frugalitat, la felicitat, l’empatia i el futur compartit. Martí Pardo i Sara Santana, activistes climàtics.

12.30 h Clausura de l’acte.

Promouen: Renovem-nos, Oikia, Promoció del Transport Públic, XCN, Conservació.cat, IREC, C-Neutral 2050, Greenpeace, REVO Prosperidad Sostenible, European Climate Pact.

Més informació

 

Twitter @XCNatura

Youtube XCN

Xarxa per a la Conservació de la Natura
Seu social
C/ Sagrada Família 7. 08500 – Vic

Delegació
C/ Providència 42. 08024 – Barcelona
Tel. 93 886 61 35 – info@xcn.cat