Jornades tècniques sobre ramaderia/agricultura i conservació
Jornades tècniques sobre ramaderia/agricultura i conservació

Jornades tècniques sobre ramaderia/agricultura i conservació

Benvolguts/des,

Us informem de 2 jornades que hem co-organtizat i que creiem que poden ser del vostre interès:

Els reptes de la carn 100% pastura. Dijous 15 de desembre, a Vilanant

Producció agrària, conservació de la natura i recol·lecció silvestre: eines des de la custòdia agrària. Divendres 16 de desembre, en línia

Els reptes de la carn 100% pastura

L’experiència de Can Genover mostra els resultats d’un tipus de maneig que regenera la terra i esdevé un canvi de paradigma en com produir. Els animals no estan mai estabulats i no s’usen pinsos de cap tipus, de manera que es genera major independència econòmica, al mateix temps que es fomenta
l’economia local, ja que calen jornals de pagesos i pastors. A més, la carn d’animals de pastura conté en general menys greixos però millor perfil lipídic, més fitonutrients i una molt bona relació omega-6/ omega-3.

Tot i això, les explotacions 100% pastura són escasses a casa nostra. Per què? Quins entrebancs es troben aquells que volen fer aquest plantejament? Com es poden resoldre algunes de les situacions que es troben el ramaders i dificulten que hi hagi més produccions agrícoles d’aquest tipus?

Per a més informació consulteu el programa de la jornada. En cas de voler-hi participar cal inscriure’s prèviament a través del formulari en línia.

Producció agrària, conservació de la natura i recol·lecció silvestre: eines des de la custòdia agrària

Els espais agraris i els prats són dels hàbitats que han patit més pèrdua de biodiversitat en els darrers 20 anys.
Aquesta jornada, adreçada al sector agrícola i ramader, així com a les entitats que treballen amb recol·lecció silvestre, vol presentar eines i exemples concrets que permeten desenvolupar models de producció sostenibles ambientalment, insistint especialment en la recuperació dels espais intersticials. Aquestes zones (marges de pedra, tanques vegetals, franges arbrades o bosquines) poden ser fonts de biodiversitat que ajudin a millorar la productivitat de la finca, i també de recursos naturals per entitats que basin la seva feina en la recol·lecció silvestre.
Recuperar la gestió d’aquests espais implica canviar la nostra manera de relacionar-nos amb l’entorn i de cuidar el paisatge. És urgent avançar cap a models que permetin conciliar producció, conservació de la natura i aprofitaments silvestres.

La jornada comptarà amb l’experiència de diverses entitats: Els Corremarges, Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), Fundació Emys, Associació Trenca i Cooperativa l’Olivera.

Per a més informació consulteu el programa de la jornada. En cas de voler-hi participar cal inscriure’s prèviament a través del formulari en línia.

Les 2 jornades formen part del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

 

Twitter @XCNatura

Youtube XCN

Xarxa per a la Conservació de la Natura
Seu social
C/ Sagrada Família 7. 08500 – Vic

Delegació
C/ Providència 42. 08024 – Barcelona
Tel. 93 886 61 35 – info@xcn.cat