Més de 400 accions per passar a l’acció per la natura
Més de 400 accions per passar a l’acció per la natura

Més de 400 accions per passar a l’acció per la natura

Del 22 de maig, Dia Internacional de la Biodiversitat, incloent el 24 de maig, Dia Europeu dels Parcs, i fins al 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, tindrà lloc la Setmana de la Natura, amb més de 400 accions per passar a l’acció per la natura arreu de Catalunya.

Escull la teva activitat!

El FestiNAT serà el gran acte central de la Setmana de la Natura, tindrà lloc el 27 de maig a Can Moragues (Riudarenes), seu de la Fundació Emys. L’aplec naturalista neix per ser el dia i el punt de trobada i celebració dels amants de la natura de casa nostra. L’espai on connectar i intercanviar coneixement i entusiasmes entre naturalistes petits i grans, acostar-se a la ciència que estudia la natura i gaudir-ne amb una mirada curiosa i curosa.

Restauració de l'hàbitat de la roureda litoral

Restauració de l'hàbitat de la roureda litoral

FestiNat

FestiNat

El dissabte 3 de juny es farà un Bioblitz a Mas Castellar, Pontós (a l’Empordà), organitzat per EmpordaiNat, IAEDEN i la XCN, en el marc del projecte LIFE ENPLC, amb l'objectiu d’identificar el màxim nombre d’espècies d’un indret. També hi haurà visita guiada al jaciment ibèric i dinar gratuït per als assistents.

Bioblitz de l'Empordà

Bioblitz de l'Empordà

La Setmana de la Natura vol contribuir, un any més, a visibilitzar la necessitat d’implicar-nos col·lectivament per fer front a la pèrdua de biodiversitat i a la crisi climàtica en un moment de forta alarma social per la greu sequera i el fort risc d’incendis forestals que pateix Catalunya. Restaurar la natura serà un aspecte clau en els pròxims anys en l'àmbit global. Mantenir el bon funcionament dels ecosistemes és essencial per fer front a la pèrdua de biodiversitat i a l'emergència climàtica. Si ens centrem a Catalunya, la fauna autòctona ha perdut de mitjana el 25% dels seus individus, i la principal causa directa són els canvis en els usos del sòl. Entre els ecosistemes més amenaçats s'hi troben els d'aigua dolça i litorals, agraris i de boscos madurs i, al nostre territori, les zones humides són les més degradades.

Amb tu, #RestauremLaNatura

Activitats destacades

Dissabte, 27 de maig a Alfés, Lleida. La timoneda d’Alfés és un espai protegit únic a Catalunya on viuen espècies d’ocells i invertebrats que no es troben en cap lloc més de Catalunya, com l’alosa becuda o el llagost pedra de timoneda, a més, aquí es troben les majors poblacions de terrerola vulgar i calàndria de tota Catalunya. Durant l'activitat es farà una visita guiada per conèixer les aus que hi habiten i es farà una recollida de residus. Finalment, s'alliberarà un rapinyaire recuperat al Centre de Fauna de Vallcalent. Associació Trenca
Aplec dels 4 Rius a Girona

Aplec dels 4 Rius a Girona

Dissabte, 3 de juny, a la Plana del Vinyet d'Altafulla. Retirada de flora exòtica invasora per la recuperació del sistema dunar de la Plana del Vinyet i la desembocadura del riu Gaià.

Voluntariat ambiental a la Timoneda d'Alfés

Voluntariat ambiental a la Timoneda d'Alfés

Diumenge, 28 de maig, a la Finca de la Sènia Viva de Mataró. Durant la sortida les assistents participarem en la restauració de marges degradats a través de plantar-hi espècies autòctones que afavoreixin la biodiversitat de l'hort. Temps de Saó.

Restauració del sistema dunar

Restauració del sistema dunar

Diumenge, 4 de juny, a l'Ametlla de Mar. Visita a la finca d'agricultura ecològica "Ecotros", on es farà un tast de productes. Tot seguit, es coneixerà l'espai en custòdia de les llacunes costaneres de Santes Creus. Els tècnics de custòdia de l'entitat explicaran les actuacions que s'han realitzat als espais durant els darrers anys. Graëllsia.

Restauració de marges per la biodiversitat

Restauració de marges per la biodiversitat

Diumenge, 4 de juny, a Cubelles. Tasques de manteniment de la plantació en laberint feta el passat hivern, que imita el fenomen de la successió ecològica de bardissa cap a bosc caducifoli. Associació ARBA Litoral.

Itinerari interpretatiu a l'Ametlla de Mar

Itinerari interpretatiu a l'Ametlla de Mar

 

Twitter @XCNatura

Youtube XCN

Xarxa per a la Conservació de la Natura
Seu social
C/ Sagrada Família 7. 08500 – Vic

Delegació
C/ Providència 42. 08024 – Barcelona
Tel. 93 886 61 35 – info@xcn.cat