No et quedis sense entrada per al FestiNat 2025! -error
Ja ho tenim tot a punt per al FestiNat 2025, l’aplec naturalista! T’esperen més de 40 activitats que es duran a terme durant el dissabte, 26 d’abril, a Can Moragues, Riudarenes (seu de la Fundació Emys).
Ja pots comprar l’entrada aquí!
El FestiNAT és un festival naturalista on connectar i intercanviar coneixement i entusiasmes entre petits i grans, acostar-se a la ciència que estudia la natura i gaudir-ne amb una mirada curiosa i curosa. És un punt de trobada per aprendre activa i directament de la mà de naturalistes amb llarga experiència, joves talents que inicien les seves trajectòries, entitats de recerca de la biodiversitat, associacions naturalistes del territori i professionals del món de la conservació i la divulgació de la natura.
Descarrega el programa
ACTIVITATS DESTACADES
Xerrada: l’impacte dels felins domèstics als espais naturals – De 16h a 17h a la “Masia”
Com podem afrontar el repte que suposen les colònies de gats en espais naturals? ARBA Litoral ens compartirà la seva experiència a partir de la resolució del conflicte al voltant de la Roureda Centenària de les Bassetes, a Cubelles, que va assentar un precedent en aquest debat entre benestar dels animals domèstics i conservació de la biodiversitat.
Joc de rol de defensa del territori – D’11.30h a 12.30h al “Bosquet proper”
Vols posar-te a la pell d’un alcalde, un ecologista o un promotor ambiciós? En aquest joc de rol defensaràs (o atacaràs!) projectes reals com una planta de biogàs o una tala forestal. Fes aliances, negocia i convenç per sumar punts i decidir el destí del territori. T’atreveixes?
Recuperem natura: a la ciutat i més enllà – d’11.30h a 13.30h a “l’Aula de natura”
Per aquells que us dediqueu a l’àmbit de la conservació, hem preparat un bloc d’aprofundiment naturalista, que aquest any centrarem en propostes de renaturalització de conques fluvials, ciutats, escoles i espais agraris periurbans. Coneixerem el projecte “Dones Pageses” de l’Associació Mediambiental la Sínia, la restauració d’espais naturals protegits a l’entorn dels rius Congost, Mogent i Besòs amb la Fundació Rivus, el projecte “Patis Harmònics” de renaturalització de patis escolars amb SEO/BirdLife, i el projecte “GiroNat”, de renaturalització de la ciutat de Girona.
Restaurem la natura, d’Europa a aquí! – Taula rodona, de 10.30h a 11.30h a l’escenari principal
La nova Llei Europea de Restauració de la Natura, com l’apliquem a Catalunya? Amb persones expertes en l’àmbit de l’administració i la ciència, i debat amb gent del sector agrari, forestal i de conservació de la natura. Comptarem amb:
- Sara Pont – Tècnica de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica de la Generalitat de Catalunya.
- Sergi Herrando – Investigador del CREAF, director científic de l’ICO i membre de l’Observatori del Patrimoni Natural i la Biodiversitat.
- Francesc Giró – Biòleg i propietari forestal
- Anna Espelt – Viticultora de producció ecològica a l’Alt Empordà
- Cristina Sànchez – Presidenta de la Xarxa per a la Conservació de la Natura
Què més hi trobaràs?
Durant l’aplec, podràs veure el documental “Urpa” i fer un tast de cervesa (la cervesa salva-nius! – a les 12.30h), podràs conèixer la nova revista Oryx (a les 11.30h) i adquirir l’últim número acabat de sortir del forn, i a més a més, si et quedes fins al final, podràs participar en el joc del FestiNat (a les 18h) i aconseguir un lot de regal amb llibres de natura i productes de custòdia del territori, entre d’altres!
Segueix el compte del FestiNat a xarxes socials per estar al dia de tot! BlueSky o Instagram.
Sabies què? Sortegem 2 entrades per al FestiNat! Pots participar a través de Instagram, clica aquí!
El FestiNat l’organitzem la Xarxa per a la Conservació per la Natura (XCN), la Fundació Emys, la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN) i la plataforma OxigeNATs, sumant energies i capacitats i amb la col·laboració de moltes altres entitats d’arreu del país.
Aquest esdeveniment compta amb el patrocini de la Generalitat de Catalunya, el suport de la Diputació de Girona i la col·laboració de l’Ajuntament de Riudarenes.
|