Després de la sequera és abans de la sequera: vine el 10 de juliol a debatre amb nosaltres!
Després de la sequera és abans de la sequera: vine el 10 de juliol a debatre amb nosaltres!

Després de la sequera és abans de la sequera: vine el 10 de juliol a debatre amb nosaltres!

Els embassaments s’han reomplert durant aquests mesos, una situació que ens fa pensar en la sortida de la dramàtica sequera dels darrers anys. Però no oblidem que aquesta situació serà cada cop més freqüent a conseqüència del canvi climàtic.

Per això hem organitzat un cicle de tertúlies per debatre els efectes de la sequera sobre la biodiversitat: “Sequera i implicació social en la conservació de la natura.”

Intentarem comprendre millor els reptes que ens presenta la sequera, i cercarem solucions pràctiques per la conservació de la biodiversitat. Ens hi acompanyes?

En la 1a jornada explorarem els efectes de la sequera sobre la biodiversitat fluvial i com podem actuar per fer-hi front. Tindrà lloc el 10 de juliol, a les 10h, en el Museu del Ter (Manlleu).

Primer, coneixerem els efectes de la sequera sobre la biodiversitat dels sistemes fluvials amb l’Annelies Broekman del CREAF i l’Antoni Munné de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Tot seguit, descobrirem com està afectant la sequera a diversos entorns fluvials de Catalunya, de la mà de la Cinta Golorons del Gepec-EdC, la Cristina Sànchez de SEO/BirdLife i en Quim Pou de l’Associació la Sorellona.

I per acabar, diverses entitats ens mostraran exemples d’actuacions que estan duent a terme per fer front a la sequera, a través de la planificació i la restauració. Comptarem amb en Pere Josep de l’Associació l’Aube, en Marc Ordeix del CERM de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i l’Oriol Baena de la Societat Catalana d’Herpetologia.

Més informació

Inscriu-t'hi!

 

Twitter @XCNatura

Youtube XCN

Xarxa per a la Conservació de la Natura
Seu social
C/ Sagrada Família 7. 08500 – Vic

Delegació
C/ Providència 42. 08024 – Barcelona
Tel. 93 886 61 35 – info@xcn.cat