Disponible la primera guia en català per a potenciar els beneficis agrícoles de la conservació de la natura
Disponible la primera guia en català per a potenciar els beneficis agrícoles de la conservació de la natura

Disponible la primera guia en català per a potenciar els beneficis agrícoles de la conservació de la natura

Ja està disponible la guia en català del projecte Erasmus+ Resifarms!

Aquesta guia es centra en els beneficis agrícoles de la conservació de la natura i aconsella en la implementació de les accions de conservació més directes i efectives, amb informació, recomanacions i referències sobre com avaluar i gestionar o crear de forma adequada hàbitats semi-naturals.

La guia conté un parell de capítols introductoris sobre els efectes positius i negatius de l’agricultura sobre el medi ambient, i els beneficis agrícoles de la biodiversitat. A continuació inclou 10 eines, les dues primeres dedicades a buscar ajuda per a les accions de conservació i a comunicar aquests esforços. Les següents sis eines tracten sobre els beneficis i la gestió de diversos hàbitats semi-naturals: marges de conreus, tanques vegetals, basses i sèquies, boscos i línies d’arbres, espais oberts, i murs de pedra seca, terrasses i edificis agrícoles. La novena eina abasta la importància i la gestió del paisatge, i l’última és una plantilla per a registrar accions de conservació.

També s’han produït quatre vídeos per a complementar la guia en la gestió d’hàbitats semi-naturals i les motivacions i accions de la pagesia per a conservar la natura.

La guia i els vídeos estan disponibles gratuïtament a la web del projecte.

La publicació de la guia s’emmarca en el projecte europeu Erasmus+ Resifarms “Finques agrícoles resilients: promovent l’educació per impulsar els serveis ecosistèmics de les finques agrícoles“, liderat per la Fundació Emys, i ha comptat amb la participació d’organitzacions de cinc països europeus (Espanya, França, Itàlia, Romania i la República Txeca). El projecte ha tingut el recolzament de la Comissió Europea i del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

El projecte Resifarms ha promogut l’intercanvi de coneixement entre les organitzacions participants, ha format directament persones agricultores i personal tècnic agrícola i de conservació, ha elaborat materials de formació, ha millorat l’estat de conservació d’hàbitats semi-naturals d’explotacions agràries i ha despertat l’interès de diversos actors locals sobre els beneficis agrícoles de la biodiversitat.

Saber-ne més

 

Twitter @XCNatura

Youtube XCN

Xarxa per a la Conservació de la Natura
Seu social
C/ Sagrada Família 7. 08500 – Vic

Delegació
C/ Providència 42. 08024 – Barcelona
Tel. 93 886 61 35 – info@xcn.cat