El GiroNat estrena portal de participació!
El GiroNat estrena portal de participació!

El GiroNat estrena portal de participació!

El projecte GiroNat té com a objectiu impulsar la biodiversitat i la infraestructura ecològica, per transformar Girona en una ciutat més verda, resilient i saludable. Per aconseguir-ho, s’està planificant una Estratègia Integral de Renaturalització, una priorització i gestió de l’estructura verda i blava de la ciutat. I tot, posant l’èmfasi en la salut preventiva basada en la natura, i a través d’una governança compartida.

La iniciativa compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad a través dels fons Next Generation, i és un projecte liderat per l’Ajuntament de Girona i compta amb la participació de l’Associació la Sorellona, la Universitat de Girona, SEO/BirdLife, la Fundació Institut Català per la Recerca de l’Aigua i la XCN.

Des de la XCN dissenyem i implementem el pla de governança i hem creat el pla de participació per tal d’implicar a la ciutadania en el projecte.

Des d’aquest mes de novembre ja està operatiu el portal web de participació del GiroNat: et convidem a donar-hi un cop d’ull i veure com hi pots dir la teva i col·laborar amb la renaturalització de la ciutat!

Subscriu-te per estar al dia!

Clicant al botó taronja de la dreta “Seguir” (després de crear un usuari a la plataforma) podràs rebre al correu totes les novetats, així com l’agenda amb les activitats organitzades.

Al web hi trobaràs enquestes per conèixer la teva opinió, jornades informatives per descobrir els objectius del projecte i com col·laborar, jornades de voluntariat i altres activitats.

Per exemple, durant els mesos de novembre i desembre estan programades diverses activitats de reconnexió amb la natura, per tal de millorar el benestar psicocorporal a través de passejades guiades en entorns naturals, i també activitats de reducció de l’estrès.

A partir d’aquest portal, es pot participar de diverses formes:

  • Jornades informatives: son reunions obertes a la ciutadania, que s’organitzaran en els propers mesos a diferents barris de la ciutat per explicar el projecte GiroNat, els objectius i les accions que es portaran a terme, pel conjunt de la ciutat i pel barri en sí. Son espais que volen explicar i promoure els beneficis de la renaturalització i les maneres d’adaptar-hi la nostra ciutat.

  • Activitats: son espais puntuals de caire lúdic (destinat a un públic familiar) i/o enfocats en un àmbit en concret (salut, educació ambiental). S’organitzaran des de les entitats que formen part del projecte GiroNat, amb el suport de la Xarxa de Centres Cívics, i estaran obertes a tota la ciutadania o destinades a col·lectius en concret.

  • Enquestes: espai obert a tots per avaluar l’ús, la percepció, i el coneixement de la ciutadania sobre la infraestructura verda de Girona. L’enquesta és una de les eines que està utilitzant el projecte per potenciar noves polítiques ambientals urbanes i accions de millora de la infraestructura verda (espais verds: parcs, jardins, arbrat, i espais blaus: rius i basses), amb l’objectiu de promoure la qualitat de vida i la salut de la ciutadania.

  • Voluntariat: Obert a tots i destinats a implicar i sensibilitzar a la ciutadania en la transformació de la ciutat. Les persones amb interès rebran la informació i formació necessària per poder participar en algunes de les accions del projecte a fi de promoure la cogestió i la coresponsabilitats dels espais naturals i d’interès.

  • Sessions de co-creació: Son espais de interlocució on es portarà a terme la cocreació, el codisseny, els mitjans de cogestió i la valoració dels resultats de determinats projectes de diferents accions del GiroNat. Tenen un vessant obert a tota la ciutadania, i un altre específics a entitats de barri i d’àmbits en concret.    

A més, també pots estar al dia de les properes activitats programades (com accions de voluntariat ambiental) a través de l’Agenda del GiroNat.

Digues la teva!

 

Twitter @XCNatura

Youtube XCN

Xarxa per a la Conservació de la Natura
Seu social
C/ Sagrada Família 7. 08500 – Vic

Delegació
C/ Providència 42. 08024 – Barcelona
Tel. 93 886 61 35 – info@xcn.cat