Jornades formatives – Plantes Oblidades i gestió forestal sostenible
Vols aprendre a recuperar fruits forestals per a la bioeconomia a través de nous models de gestió forestal? T’ho posem fàcil! A través del projecte Plantes Oblidades hem organitzat un cicle de jornades formatives per compartir amb vosaltres els coneixements obtinguts a través de les proves pilot a diferents finques de Catalunya.
Podràs acompanyar-nos a peu de finca per descobrir com fomentar l’aprofitament alimentari d’espècies com l’aglà, l’aranyó, la pinya verda, el grataculs o la cirereta d’arboç. I, a més, coneixeràs com fer-ho compatible amb la millora de la biodiversitat i els serveis ecosistèmics de les masses forestals.
Aquestes jornades són un espai destinat a compartir investigacions, experiències i estratègies per impulsar la gestió sostenible dels boscos i la innovació alimentària basada en recursos silvestres.
Inscriu-te aquí!
Tindran lloc les dates següents:
- 9 d’abril – La Vinyeta (Sant Pere de Torelló) – De 10h a 13h – Aglà – Descarrega el programa.
- 20 de maig – Mas l’Illa (Tivissa) – Pinya verda
- 1 de juliol – Gallicant (Arbolí) – Pinya verda
- 8 d’octubre – Cal Saurina (Ansovell) – Aranyó
- 21 d’octubre – Clos Maruny (La Bisbal de l’Empordà) – Cirereta d’arboç
- 11 de novembre – visita a la finca de Mas Corbella (Alcover) – Dirigida a administracions públiques (inscripcions aquí).
- 13 de novembre – Cingles de l’Avenc (Tavertet) – Gratacul
Totes les jornades són dirigides al sector forestal, excepte la de l’11 de novembre, que va dirigida a personal d’administracions públiques.
Jornades gratuïtes. Per participar, cal inscripció prèvia.
Aquestes jornades estan impulsades per la Fundació Emys, el Col·lectiu Eixarcolant i Sambucus, juntament amb el grup de recerca EtnoBioFiC de la Universitat de Barcelona i la Xarxa per a la Conservació de la Natura, i compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la unió Europea – NextGenerationEU.
|