NOVA DATA 5 de maig. Olivar de muntanya i biodiversitat. Sortida tècnica amb l’Ass. Trenca
NOVA DATA 5 de maig. Olivar de muntanya i biodiversitat. Sortida tècnica amb l’Ass. Trenca

NOVA DATA 5 de maig. Olivar de muntanya i biodiversitat. Sortida tècnica amb l’Ass. Trenca

Dijous 5 de maig a Bovera (Les Garrigues)

De 09:40 a 13h

Degut a les condicions meteorològiques, la 2a sortida del cicle ‘Endinsem-nos al territori’, amb l’Associació Trenca, prevista pel 21 d’abril, s’ha posposat i tindrà lloc el dijous, 5 de maig. Encara sou a temps de participar-hi!

El projecte “olivar de muntanya i biodiversitat” de l’associació Trenca es desenvolupa dins del mosaic agrícola i forestal característic de les Garrigues altes. En aquest escenari trobem la finca agrícola on neix l’oli Salvatge de producció ecològica que acull alhora una reserva de tortuga mediterrània (Testudo h. hermanni) i conserva elements de patrimoni cultural (pedra seca, balmes i aljubs). La gestió de l’espai i la seva biodiversitat es fa a través d’acords de custòdia del territori. A més, a la finca hi pastura un ramat de cabres, rucs i someres.

Durant la visita coneixerem l’entitat i els seus projectes i els diferents elements naturals i culturals de les finques on treballen. També presenciarem una demostració de rastreig i seguiment de tortugues amb la unitat canina Ecotrenca i acabarem amb un tast d’oli i la presentació dels productes Salvatge.

Organitzen: Trenca i XCN

La participació a la sortida és gratuïta, però cal confirmar assistència al formulari d’inscripció.

VULL INSCRIURE’M-HI!

A cada sortida s’ofereix la possibilitat que els participants dinin plegats, promovent així un espai informal i complementari a la sortida per compartir experiències i teixir aliances. Podeu indicar al formulari d’inscripció si esteu interessats a dinar plegats.


Aquelles sortides on no es pugui arribar amb transport públic, els desplaçaments es fan de manera particular. Si algú no té cotxe particular o vol compatir-lo, que ho indiqui al formulari d’inscripció i des de l’organització ho tindrem en compte.

Aquesta sortida forma part del Cicle de Sortides Endinsem-nos al territori, organitzada per la Xarxa per a la Conservació de la Natura. Compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

 

Twitter @XCNatura

Youtube XCN

Xarxa per a la Conservació de la Natura
Seu social
C/ Sagrada Família 7. 08500 – Vic

Delegació
C/ Providència 42. 08024 – Barcelona
Tel. 93 886 61 35 – info@xcn.cat