“Restauració de basses, voluntariat i empreses”. Sortida tècnica el projer dijous 16 de juny
“Restauració de basses, voluntariat i empreses”. Sortida tècnica el projer dijous 16 de juny

“Restauració de basses, voluntariat i empreses”. Sortida tècnica el projer dijous 16 de juny

Dijous 16 de juny. De 10 a 13:30h

Lladurs (Solsonès)

La Societat Catalana d’Herpetologia (SCH) té un acord de custòdia amb Casa Albets, un hotel ecològic i familiar que vol maximitzar les possibilitats de la finca pel que fa a biodiversitat. En el marc de l’acord es va redactar un pla de gestió que prioritza la conservació de la comunitat d’amfibis: inclou la construcció i conservació de marges i murs de pedra seca per potenciar hàbitat per rèptils. També inclou la millora florística dels espais seminaturals, incloent-hi la creació d’un arborètum de fruiters antics i la gestió forestal per tal d’incrementar la diversitat florística i la resiliència de les forests, entre d’altres.

En el marc del contracte de custòdia la SCH ha desenvolupat diverses accions de voluntariat així com assessoraments a la propietat per a la gestió i captació de fons.

Durant la visita podrem conèixer amb detall com estan desenvolupant les accions incloses al pla de gestió (creació de basses i murs de pedra seca, conservació de fruiters antics, creació d’itineraris interpretatius, depuració terciària d’aigües…), com gestiona l’entitat el voluntariat i els detalls de la bona relació que té l’entitat amb la propietat de l’hotel.

Podeu veure més informació sobre l’acord vídeo breu resum de presentació de l’acord.

Al final de la visita es donarà l’opció de quedar-se a dinar a l’hotel per gaudir del seu menú vegetarià i ecològic (preu a determinar).

La participació a la sortida és gratuïta, però cal confirmar assistència al formulari d’inscripció.

Organitzen: Societat Catalana d’Herpetologia i XCN

Aquesta sortida forma part del Cicle de Sortides Endinsem-nos al territori, organtizada per la Xarxa per a la Conservació de la Natura. Compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

 

Twitter @XCNatura

Youtube XCN

Xarxa per a la Conservació de la Natura
Seu social
C/ Sagrada Família 7. 08500 – Vic

Delegació
C/ Providència 42. 08024 – Barcelona
Tel. 93 886 61 35 – info@xcn.cat