Sortida tècnica “Espais naturals i sobrefreqüentació, com gestionar-ho”
Sortida tècnica “Espais naturals i sobrefreqüentació, com gestionar-ho”

Sortida tècnica “Espais naturals i sobrefreqüentació, com gestionar-ho”

Dijous, 15 de Juny de 10h a 14h
Planes d’Hostoles i Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa).

La sobrefreqüentació que pateixen diversos espais naturals suposa una amenaça per la biodiversitat que hi habita i deriva en moltes pressions. Aquesta massificació té un impacte important a nivell ambiental però també a nivell social.


Des del 2017 la Fundació Emys està duent a terme diversos projectes de regulació de la sobrefreqüentació a diversos espais de les comarques gironines. Treballen en l’anàlisi i la planificació per determinar quines son les accions que poden ajudar a reduir aquestes pressions i a pal·liar-ne la seva sobrefreqüentació, a través d’estratègies de conservació, comunicació, participació ciutadana i planificació.


Durant la sortida coneixerem l’experiència dels gorgs de les Planes d’Hostoles i de Sant Feliu de Pallerols. Els ajuntaments d’ambdós municipis, conjuntament amb la Fundació Emys, han tractat aquesta problemàtica de manera holística, valorant l’espai natural protegit i compatibilitzant la conservació de la natura amb la visita de l’espai i la convivència ciutadana. El procés va culminar el 2021 amb la firma d’un conveni amb l’Agència Catalana de l’Aigua per la custòdia fluvial del riu Brugent.

La participació a les sortides és gratuïta, però cal confirmar assistència al formulari d’inscripció.

VULL INSCRIURE’M-HI!

La sortida forma part del cicle de sortides “Endinsem-nos al territori”. Les altres sortides del cicle de sortides, a les quals també podeu participar, són:

29 de juny – Papallones, estanys i prats de dall en una finca agroramadera. Pardines (Ripollès)

19 d’octubre – Boscos madurs i el seu potencial terapèutic. PN Collserola (Barcelonès)

Consultar el programa complert del cicle de sortides.

Aquest cicle de sortides compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

 

Twitter @XCNatura

Youtube XCN

Xarxa per a la Conservació de la Natura
Seu social
C/ Sagrada Família 7. 08500 – Vic

Delegació
C/ Providència 42. 08024 – Barcelona
Tel. 93 886 61 35 – info@xcn.cat