Bones festes i feliç any nou 2024!
Bones festes i feliç any nou 2024!

Bones festes i feliç any nou 2024!

Arriba l’últim butlletí de la XCN… del 2023!

Aquest ha estat un any ple d’activitat, de retrobament i de celebració. El 20è aniversari de l’entitat ha marcat l’agenda, i ens ha donat l’oportunitat de celebrar-nos, de visibilitzar la immensa tasca que realitzen les entitats de custòdia i voluntariat ambiental al nostre país, i mostrar com el treball en xarxa és el pilar de la nostra organització.

Però al 2024 ens espera encara més moviment amb l’arribada de nous projectes… estigueu atentes als nostres canals!

Tot seguit trobareu, com sempre, l’actualitat de la XCN, i també algunes notícies destacades d’aquest any. I si continueu baixant, veureu una recomanació de productes que conserven la natura: la millor alternativa per aquest Nadal!

Esperem que tots i totes gaudiu d’aquests dies, tingueu una feliç entrada al nou any 2024 i… que pugueu viure un Nadal ple de NATURA!

actualitatL’ACTUALITAT DE LA XCN

Instem al govern a no reduir els cabals ecològics i aplicar altres mesures per pal·liar la sequera

L’estat d’excepcionalitat de sequera que estem vivint a Catalunya és inqüestionable i des de la XCN defensem que és necessari reforçar les mesures de restriccions […]
» Llegeix la notícia

5 projectes socioambientals reconeguts al Premi Lluís Martí 2023

Entre el 25 de novembre i el 15 de desembre, a Girona, Lleida, Tarragona i finalment, a Barcelona, s’ha fet els actes d’entrega dels premis […]
» Llegeix la notícia

Les Festes del Voluntariat Ambiental 2023 són tot un èxit!

Durant el novembre i desembre s’han realitzat les Festes del Voluntariat Ambiental, les trobades anuals d’entitats i persones voluntàries de les taules de voluntariat dels […]
» Llegeix la notícia

MÉS NOTÍCIES

alt_textEntitats membres

Joan Cartanyà, de la cooperativa Reboll: “Creiem que cal integrar el patrimoni natural amb el cultural i fugir de la dicotomia de ser de ciències o de lletres”.

La mirada transversal és la que caracteritza a Joan Cartanyà, enginyer montblanquí de 65 anys que sempre ha compaginat l’electrònica amb l’interès per la natura. Com a […]
» Llegeix l'entrevista

Nou acord de custòdia a la Ribera d’Ebre per protegir l’aurora dels guarets, una papallona en perill d’extinció

L’aurora dels guarets (Zegris eupheme) és un lepidòpter que habita ambients estèpics, on l’agricultura extensiva permet practicar el guaret (d’aquí el seu nom comú) afavorint […]
» Llegeix la notícia

AQUESTES FESTES, REGALA NATURA!

Oli, vi i melmelades amb gust de natura

Oli, vi i melmelades amb gust de natura

El GEVEN impulsa la marca "Amb gust de natura" per connectar els productors que participen en la custòdia del territori del Baix Penedès. Regalant els seus productes, com el vi, l'oli o la melmelada, ajudes a conservar la biodiversitat del territori.

Samarreta i bossa

Samarreta i bossa "No més totxos"

Regalant la samarreta o la bossa "No més totxos" de SOS Costa Brava ajudes a conservar el litoral i defensar-lo davant de projectes urbanístics que el posen en perill. A més, el disseny no et deixarà indiferent!

Samarretes per conservar el medi marí

Samarretes per conservar el medi marí

L'Associació Cetàcea ofereix 3 opcions per conservar el mar durant aquest Nadal: les samarretes 'Conservem el medi marí', la targeta regal per un curs sobre els cetacis de Catalunya, o un xec regal per una sortida de navegació i identificació de dofins i balenes. Tria la teva opció!

HerpetON, el joc d'amfibis i rèptils!

HerpetON, el joc d'amfibis i rèptils!

Passar-ho bé alhora que aprenem sobre la diversitat d'amfibis i rèptils de Catalunya i sobre els seus hàbitats i amenaces ara és possible amb l'HerpetON, el joc de cartes de la Societat Catalana d'Herpetologia. Una bona opció per jugar en família o amb els amics!

Lots de Nadal per recuperar plantes oblidades

Lots de Nadal per recuperar plantes oblidades

El Col·lectiu Eixarcolant ofereix diferents lots amb productes que posen en valor l'agrodiversitat del nostre país. Hi trobaràs el calendari 2024 del bon consumidor, paquets de llavors, llibres de receptes amb plantes silvestres i galetes, entre d'altres. Tria la teva opció!

Productes de Custòdia

Productes de Custòdia

Oli, torró, vi, formatge, fuet, avellanes... productes locals elaborats tenint cura de la terra i de les persones. Dona un cop d'ull als lots que ofereix el rebost de Can Moragues, i col·labora amb els projectes de conservació de la Fundació Emys!

Ens fem ressò...

 

Twitter @XCNatura

Youtube XCN

Xarxa per a la Conservació de la Natura
Seu social
C/ Sagrada Família 7. 08500 – Vic

Delegació
C/ Providència 42. 08024 – Barcelona
Tel. 93 886 61 35 – info@xcn.cat