Actualitat

5 projectes socioambientals reconeguts al Premi Lluís Martí 2023

Entre el 25 de novembre i el 15 de desembre, a Girona, Lleida, Tarragona i finalment, a Barcelona, s’ha fet els actes d’entrega dels premis Lluís Martí al Voluntariat Socioambiental, en el marc de la celebració del Dia Internacional del Voluntariat.

Espigoladors, amb el seu projecte contra el malbaratament alimentari, que implica centenars de persones voluntàries, ha estat l’organització guanyadora de la categoria Catalunya. La cerimònia es va fer el passat dissabte 25 de novembre a Girona, i, de fet, també va ser atorgat el premi a la categoria gironina a l’Associació de Naturalistes de la Garrotxa, pel projecte Simbiosi. Es tracta d’una iniciativa emmarcada en el binomi Salut i Natura, que treballa per la revalorització dels boscos madurs i la seva potencialitat per la salut de les persones. La iniciativa està vinculada amb l’Hospital d’Olot, o pacients, personal i famílies poden gaudir del bosc.

La cooperativa L’Olivera ha estat la guanyadora de la categoria Lleida, pel seu projecte d’agroecologia que fa compatible la inclusió social amb l’elaboració de productes d’origen i d’alta qualitat.

El Projecte Rius de l’Associació Hàbitats va rebre el premi a la demarcació de Tarragona: es tracta d’una de les iniciatives que mobilitza més voluntariat en els rius i rieres prenent consciència de la problemàtica ambiental i promovent la implicació social.

Finalment a la demarcació de Barcelona ha rebut el Premi el projecte de l’associació Animal Latitude “Desperta Art i Natura” que, promou la creació d’un grup vinculant natura, art i benestar.