Agenda

18/06/2024

Vine a l’Assemblea General 2024 de l’Associació Propietats per a la Conservació de la Natura!

Assemblea de l'Associació Propietats per a la Conservació de la Natura. Jornada oberta a persones interessades en formar part de l'associació, en què es visitarà la finca de l'Avenc de Tavertet i es podrà descobrir el projecte de foment d'espais agroforestals, paisatges gestionats d'elevat valor mediambiental i la ramaderia regenerativa com a eina de gestió i motor de bioeconomia. També hi haurà una visita de camp a la Rocallarga.

25/05/2024

Assemblea General Ordinària de membres de la XCN

Com cada any des de la XCN celebrarem l'Assemblea General Ordinària de membres de la XCN. Aquest cop la celebrarem el proper dimarts 25 de juny, de 10:30h a 12:30h en format virtual.

Històric

11/06/2024

L’aplicació de les plantes hidròfites submergides en les actuacions de recuperació d’ecosistemes aquàtics

Les plantes hidròfites són un grup d’espècies cada cop més escasses a la natura, poc conegudes i encara infrautilitzades en les actuacions de millora i recuperació d’ecosistemes aquàtics. En aquesta jornada es visitarà l’estany de conservació d’aquestes plantes autòctones del Viver Tres Turons. Veurem amb quines tècniques es poden implantar aquestes espècies en ambients humits, també en els fluvials.

7/06/2024

Taller de construcció de refugis per a ratpenats

Els ratpenats també habiten a les ciutats i fan una efifaç control de les poblacions de mosquits. La manca de cavitats naturals, però, fa que tinguin dificultats per trobar refugi durant el dia. Vine a construir caixes refugi per poder tenir instal·lats aquests mamífers voladors prop de casa!

06/06/2024

Presentació de projectes de bioeconomia forestal a Catalunya

La Fundació Catalunya la Pedrera i la Fundación Biodiversidad organitzen, el pròxim dijous 6 de juny, una jornada per donar a conèixer els diferents projectes de Bioeconomia forestal finançats a través de la convocatòria d'ajudes per al foment de la bioeconomia forestal 2023.

01/06/2024

Converses sobre custòdia del territori

Jornada per conèixer què és la custòdia del territori, quin ha estat el seu recorregut a Catalunya i quin és el paper de la propietat i l’entitat en aquests acords voluntaris per la conservació de la natura.

26/05/2024 i 28/09/2024

Recollida de residus

El millor residu és aquell que no es genera. No obstant, l'incivsime i la gestió inadequada fa que alguns residus acabin en espais naturals com els rius i finalment al mar. Acompanya'ns en aquesta recollida de residus!