Agenda

12/12/2021

Jornades de voluntariat als parcs, d’extracció d’espècies exòtiques invasores

En el marc del Dia del Voluntariat, participa el diumenge 12 de desembre a les jornades de voluntariat d’extracció d’espècies exòtiques invasores als Parcs Naturals d’arreu de Catalunya. A través de les Taules de Voluntariat als Parcs, s’han organitzat 5 activitats de voluntariat per tal d’erradicar diferents espècies vegetals que suposen una amenaça per a l’equilibri ecosistèmic dels espais naturals, com és l’ungla de gat, l’atzabara, el carpobrotus o la canya.

18/03/2022 - 03/04/2022

Curs de guia intèrpret del patrimoni natural i cultural

Curs organitzat pel Grup Natura Freixe, per aprendre a fer un bon guiatge del patrimoni natural i cultural. Els participants aprendran a preparar activitats guiades al camp perquè llueixin. Tindrà lloc a la Reserva Natural de Sebes (Flix, Tarragona) del 18 de març al 3 d'abril de 2022.

Històric

8/12/2021 - 10/12/2021

3r Congrés de la “International Land Conservation Network (ILCN)”

El Global Congress 2021 de la International Land Conservation Network (ILCN) i Eurosite - European Land Conservation Network (ELCN), reunirà una comunitat internacional de professionals de la conservació cívica i privada per avançar en el seu treball i construir capacitats compartint experiències en finançament de la conservació, legislació i polítiques, organització i governança, custòdia del territori, conservació de grans paisatges i tecnologia de la conservació. Tindrà lloc del 8 al 10 de desembre a Món Sant Benet, al Bages.

3/12/2021

Reconversió a ecològic de granges porcines

La jornada consistirà en una visita a l’explotació de Llavora, de porcí ecològic, durant la qual es podrà conèixer la manera com s’ha plantejat la gestió per tal d’evitar els impactes socials i ambientals negatius que pot comportar el model convencional.

25/11/2021

Reptes actuals per a un sòl saludable a les terres mediterrànies

L'objectiu d'aquesta jornada en línia és analitzar la situació actual i les principals amenaces per la conservació dels sòls a Europa i, concretament, de la regió mediterrània. El debat girarà entorn el document de posicionament de la societat civil davant la degradació dels sòls europeus, publicat l’abril de 2021.

25/11/2021

XVIII Jornada Anual CREAF-SCB-ICHN De la salut dels ecosistemes a la salut global

L’objectiu de la jornada és el de contrastar punts de vista sobre el paper dels ecosistemes en la salut humana. Es parlarà de zoonosis, però també d’espècies invasores, el paper dels oceans, els contaminants persistents, la interacció entre ecologia i salut, etc. A la tarda, comptarem amb una taula rodona en la que abordarem la temàtica des de la part més pràctica, des de mirades molt diferents i molt relacionades amb la gestió: parcs naturals i salut, zones verdes urbanes i salut, pediatria, psicologia, etc.

20 i 27 de novembre

Doble jornada pràctica: beneficis agrícoles de la conservació de la natura

El projecte RESIFARMS busca donar eines i formar a la pagesia i els tècnics agrícoles per aprofitar les sinergies entre la producció agrícola i la conservació de la natura. En aquestes sessions pràctiques i gratuïtes, realitzades en dues finques agrícoles diferents, s’abordaran temes com la biodiversitat a l'entorn agrícola o la construcció de basses, tanques vegetals, i altres. El darrer dia, els assistents realitzaran dissenys de conservació sobre els mapes de les seves pròpies finques a partir dels coneixements adquirits. Sessions dirigides a productors/es i personal tècnic agrícola.

20/11/2021

Journal Club – Lliçons apreses de l’incendi de Santa Coloma de Queralt

Aquesta jornada s'organitza conjuntament entre la Fundació Pau Costa i Revifem Queralt, i hi col·laboren Bombers, CatPatrimoni i l'ADF de Sant Martí de Tous. Es preveu fer una caminada circular de 6km interpretativa resseguint el camí del foc i escoltant les explicacions dels conductors de la jornada.