Agenda

25/09/2024

2a Trobada de la Taula Salut i Natura

Espai de trobada de totes aquelles persones interessades en la intersecció entre la salut i la natura a Catalunya, a on compartirem coneixements i experiències al voltant del binomi Salut i Natura.

25 i 26/09/2024

Activa’t: Introducció al Voluntariat Social i Ambiental per a joves

Activa’t: Introducció al Voluntariat Social i Ambiental per a joves és una formació pensada per donar a conèixer les oportunitats de voluntariat a les persones joves interessades a iniciar-se en l’acció voluntària. El curs combina sessions teòriques sobre els conceptes bàsics del voluntariat amb dinàmiques participatives per identificar interessos i motivacions, així com per donar eines pràctiques que us ajudin a trobar el vostre lloc.

30/09/2024

Cicle de tertúlies: Efectes de la sequera sobre la biodiversitat agrària i forestal

Aquesta jornada se centrarà en els efectes de la sequera sobre els sistemes forestals i agraris. S’iniciarà amb una anàlisi de la vulnerabilitat dels sistemes forestals davant la sequera, seguida per una radiografia dels impactes en regions específiques com les Gavarres i en sistemes agrícoles ecològics. Les entitats presentaran diverses estratègies adaptatives, incloent-hi la silvopastura, la gestió forestal adaptativa i pràctiques d’agroecologia, per augmentar la resiliència davant la sequera.

08/10/2024

Cicle de tertúlies: Implicació en la ciència ciutadana, de la recollida de dades a la gestió per la conservació

La jornada començarà amb ponències sobre la governança dels projectes de ciència ciutadana a Catalunya i la gestió de les dades generades. Posteriorment, es realitzaran taules rodones on es discutirà com les entitats utilitzen la ciència ciutadana per a la conservació i la protecció d’espècies, així com la governança de les dades i la implicació de persones voluntàries.

30/10/2024

Cicle de tertúlies: Efectes de la sequera sobre la biodiversitat fluvial

Es presentarà una panoràmica sobre les conseqüències de la falta d'aigua en la biodiversitat fluvial, incloent-hi una comparativa dels períodes de sequera de 2008 a 2021/23. També es farà una anàlisi dels efectes actuals en rius com el Siurana, la Tordera i el Ter, des de la perspectiva de diverses entitats.

4 i 6/11/2024

European seminar on agriculture and biodiversity

Des de la XCN, en col·laboració amb Access to Land, i en el marc del projecte LIFE Biodiv'Paysanne, organitzem un seminari entorn a l'agricultura sostenible amb la biodiversitat, que tindrà lloc el 4 i 6 de novembre a Montpellier.

Històric

19/07/2024

Sortida pràctica a Can Marlès – Torrossolla

Sortida pràctica per conèixer la finca de Can Marlès, en custòdia amb el GEVEN, i situada al Montmell (Baix Penedès). Aquest espai pretén esdevenir un exemple de com produir aliments afavorint la biodiversitat i conservant el patrimoni cultural, a la vegada que es divulguen i es comparteixen els coneixements i els valors adquirits amb els i les visitants i la gent del territori.

17/07/2024

Formació virtual «Coneixem la custòdia del territori i com aplicar-la»

Què és la custòdia del territori? Com podem establir acords de custòdia des de les entitats de conservació, la propietat o les administracions? De quins recursos jurídics disposem? Durant aquesta jornada donarem resposta a aquestes i altres qüestions, compartint els resultats principals de la nova publicació de la XCN, la «Guia pràctica dels acords de custòdia del territori».

4/07/2024

Escola d’Estiu del Voluntariat

La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) posa en marxa la 25a edició de l’Escola d’estiu del voluntariat que tindrà lloc el 4 de juliol a Sabadell, en una sola jornada de matí formada per tres tallers. L’edició oferirà activitats formatives gratuïtes per a persones voluntàries, coordinadors i coordinadores de voluntariat i responsables d’entitats.

25/05/2024

Assemblea General Ordinària de membres de la XCN

Com cada any des de la XCN celebrarem l'Assemblea General Ordinària de membres de la XCN. Aquest cop la celebrarem el proper dimarts 25 de juny, de 10:30h a 12:30h en format virtual.