Agenda

16/03/2024

Ultra Clean Marathon, la cursa per la natura

L’Ultra Clean Marathon (UCM) és un gran repte esportiu i ambiental. Vol activar la consciència ambiental entre les persones esportistes, i apel·lar a la seva capacitat d’acció per la natura. Per això l’UCM és una cursa on es corre, es recullen residus abandonats als espais naturals (plogging), es coneixen els problemes ambientals en cada punt d’avituallament i es dóna l’import de les inscripcions a projectes de conservació de la natura i defensa del medi ambient.

26/04/2024

Workshop on conservation easements

L'entitat francesa "François Sommer Foundation", sòcia del projecte LIFE ENPLC en què participa la XCN, organitza una jornada presencial i en línia per donar a conèixer els "conservation easements", una eina de conservació a l'abast de persones propietàries i entitats de conservació de la natura.

27/04/2024

FestiNAT, l’aplec naturalista

El FestiNAT, l’aplec naturalista neix per ser el dia i el punt de trobada i celebració dels amants de la natura de casa nostra. L’espai on connectar i intercanviar coneixement i entusiasmes entre naturalistes petits i grans, acostar-se a la ciència que estudia la natura i gaudir-ne amb una mirada curiosa i curosa.

Històric

08/02/2024

Recursos per Let’s Clean Up Europe 2024

En aquest seminari adreçat als ens locals, associacions, entitats i empreses, es presentaran totes les novetats i recursos disponibles de la XI Edició de la Let's Clean Up Day, una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.

02/12/2023

Festa del Voluntariat Ambiental del Pirineu Oriental

En el marc del Dia Internacional del Voluntariat, el dissabte 2 de desembre, de 11h a 14h, les entitats membres de la Taula de Voluntariat Ambiental del Pirineu Oriental de la comarca del Ripollès, unirem esforços per eliminar la budleia (Buddleja davidii), una planta exòtica invasora molt present a les lleres dels nostres rius i que modifica els ecosistemes de ribera. Vols sumar-te a l’experiència?