Agenda

02/10/2021

6a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades

Un esdeveniment que té per objectiu potenciar l’ús de les espècies silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals en desús per tal de transformar el model de producció i consum d’aliments actual per un de més sostenible i més respectuós amb el medi ambient. Més de 100 activitats que tindran lloc el dissabte 2 d'octubre a Igualada.

16/10/2021 - 24/10/2021

Setmana bio per l’alimentació ecològica

La Setmana Bio per l’alimentació ecològica inclou un conjunt d’activitats per tot el territori català, de manera presencial i virtuals, amb l’objectiu de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la població. Està impulsada per la Generalitat de Catalunya, a càrrec del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

18/10/2021 - 24/10/2021

Fira d’Economia Solidària de Catalunya

La Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC), organitzada per la Xarxa d’Economia Solidària (XES), arriba aquesta tardor a la seva desena edició. «Desfes-te del capitalisme, de festa amb l’economia solidària» és el lema escollit per aquest any. La fira mostrarà un aparador de projectes i propostes existents, amb l'objectiu que esdevingui, un any més, un espai on reflexionar juntes sobre els reptes i oportunitats que tenim per davant.

19/11/2021 - 28/11/2021

Setmana de la Pedra Seca 2021

Del 19 al 28 de novembre, per segon any consecutiu, tots els racons dels Països Catalans reivindicaran el patrimoni de la pedra seca, el seu ofici i la seva tècnica constructiva organitzant activitats a l’entorn de la pedra seca per posar-la en valor.

Històric

24/09/2021 - 26/09/2021

Delta Birding Festival

Festival d'ornitologia que té lloc el tercer cap de setmana de setembre a MónNatura Delta de l'Ebre. S'hi podran trobar conferències, fira de fotografia i d'entitats ambientals, visites guiades, sortides naturalistes i exposicions d'art i natura.

20/09/2021

Seminari en línia de ciència ciutadana marina

Aquest seminari té l'objectiu de presentar les activitats de ciència ciutadana marina proposades en el marc del projecte Interreg_Med MPA-ENGAGE, capitalitzar els aprenentatges del projecte per tal de donar un impuls més a la ciència ciutadana en l’àmbit marí en el marc de l’Observatori del Patrimoni Natural i la Biodiversitat de Catalunya i fer un mapatge de les entitats interessades a participar en activitats de ciència ciutadana marina a Catalunya.

19/09/2021

Concentració contra les ampliacions d’aeroports

Cocentració unitària contra l'acord entre la Generalitat de Catalunya i el Govern espanyol per ampliar l'aeroport Barcelona-el Prat. La concentració s’organitzarà en tres blocs: Defensa del territori, Justícia climàtica i ambiental i Vides dignes. La concentració serà un clam contra les polítiques continuistes que aquest projecte exemplifica, que intensifiquen un model econòmic injust i insostenible.

01/09/2021 - 04/09/2021

Transhumància amb els cavalls de la Fundació Miranda

Itinerari de transhumància per desplaçar el ramat de cavalls recuperats de la Fundació Miranda a través de camins i senders ancestrals que travessen boscos i muntanyes, des del Pla de l'Orri fins la nova seu, al Cadí i a les pastures del Baridà (entre l'Alt Urgell i la Cerdanya). De l'1 al 4 de setembre.

28/07/2021 al 28/07/2021

Píndola ONLINE de medi ambient: Voluntariat Ambiental

El voluntariat és una eina clau de participació social en el medi ambient. Amb aquesta formació volem fer entendre el seu valor i promoure'l, així com facilitar un coneixement actualitzat del sector i de les possibilitats de participació en el medi ambient a través del voluntariat ambiental en les entitats ambientals a Catalunya.