Agenda

26/01/2021

1a sessió – II Congrés Nacional d’Educació Ambiental (virtual)

L'objectiu del congrés és establir-se com l’espai de trobada, anàlisi i reflexió dels actors de l’educació ambiental i cercar eines que permetin arribar a nous col·lectius i crear aliances innovadores per transitar del canvi individual a la transformació col·lectiva i estructural.

26 i 28 de gener

Comunicació transformadora: una pràctica estratègica per a la nostra entitat

Formació organitzada per Torre Jussana. En aquesta formació treballarem en el disseny d'un pla de comunicació orientat a aquest enfocament però també un pla de comunicació abastable i escalat a les necessitats, recursos i objectius reals de l'entitat. 20 de gener últim dia per inscriure's.

27/01/21 - 16/06/21

Webinars de l’Access to Land Network!

A través de diferents presentacions, casos d’estudi i debats, aprofundirem en temàtiques clau relacionades amb el foment de l’agroecologia i l’accés a la terra.

Històric

13/11/2020

Jornada virtual de l’associacionisme i el voluntariat

La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) organitza una trobada virtual el pròxim 13 de novembre a les 9:45 hores per reflexionar sobre els efectes de la crisi sanitària i social en les entitats i proposar estratègies per l’associacionisme i el voluntariat.

4/11/2020 - 12/11/2020

27a edició Suncine Festival

Del 4 al 12 de novembre Suncine organitza el festival de cinema de medi ambient en línia i de forma gratuïta. Un total de 12 pel·lícules documentals amb l'objectiu de conscienciar a la ciutadania sobre la importància del medi ambient i el poder de la naturalesa sobre els éssers humans.

9/11/2020 - 26/11/2020

Curs en línia: El paisatge des de l’escala local

Curs en línia que te l’objectiu de formar responsables polítics i tècnics de l’administració local en matèria de planificació, gestió i valorització del paisatge, explorant noves formes d’intervenció i de gestió en els espais oberts, amb la mirada posada a l’urbanisme, la dinamització local, el turisme, o la gestió dels espais naturals i del patrimoni.

5/11/2020

Webinar: Acollir voluntariat europeu des de les entitats ambientals

Formació on-line dirigida a entitats (associacions i fundacions) amb programes de voluntariat amb interès per presentar-se a la convocatòria de subvencions del Cos Europeu de Solidaritat (propera data límit: 4 de febrer) per tal d'acollir voluntaris i voluntàries d'altres països europeus.

27/10/2020

Assignació del 0’5% de l’IBI a iniciatives de conservació de la natura

La recaptació de l’IBI destinat a la conservació del territori es tracta d’un instrument de conscienciació ciutadana sobre la necessitat de compensar el nostre impacte negatiu sobre el medi natural que, alhora, pot contribuir a reduir aquest impacte amb el canvi de dinàmiques i maneres de fer d’una ciutadania conscienciada i implicada.