Agenda

10/06/2023

El futur és ARA

Vivim una emergència climàtica que requereix una resposta decidida, constant i urgent articulada col·lectivament mitjançant  amplis espais de diàleg i de consens. Per això, el 10 de juny diferents organitzacions socioambientals d’arreu de Catalunya sumarem forces per fer sentir la nostra veu en un acte conjunt.

Històric

18/03/2023

Ultra Clean Marathon

L’UCM és una cursa on es corre, es recullen residus abandonats als espais naturals (plogging), es coneixen els problemes ambientals en cada punt d’avituallament i es dóna l’import de les inscripcions a projectes de conservació de la natura i defensa del medi ambient. L'edició 2023 serà el 18 de març a Osona.

14/03/2023

20 anys treballant en xarxa per a la conservació de la natura

En motiu de la celebració dels 20 anys de la XCN, el dimarts 14 de març, de 11h a 13h, tindrà lloc a l’Institut d’Estudis Catalans, a Barcelona, una jornada de commemoració de l'aniversari, on es presentaran els resultats del 9è Inventari de Custòdia del Territori.

24 i 25/02/2023

Futurs (im)possibles: Fòrum per la Transició Ecosocial

El Fòrum per la Transició Ecosocial ens ha de servir per consolidar un front comú de moviments socials per iniciar una ona de mobilitzacions per una transició ecològica justa i democràtica; definir un full de ruta d’accions prioritàries en el curt termini; crear un espai de coordinació/articulació permanent entre moviments; compartir i presentar un mínim programa polític comú i generar un espai relacional que afavoreixi l’interrelació entre persones i lluites.

23/02/2023

Estratègies d’adaptació de la jardineria urbana al canvi climàtic

Ara, més que mai, cal repensar el nostre sistema de vida i, per tant, també l’entorn més immediat. Què podem fer perquè el verd urbà sigui més sostenible i s’adapti al canvi climàtic? Com estalviar-hi aigua? Quines espècies i comunitats seria preferible potenciar-hi? Quin paper hi poden jugar els vivers? Ben segur, calen estratègies de comunicació específiques adreçades a la població. En aquesta jornada repassarem aquests punts tot compartint experiències diverses i inspiradores.