Agenda

25/09/2024

2a Trobada de la Taula Salut i Natura

Espai de trobada de totes aquelles persones interessades en la intersecció entre la salut i la natura a Catalunya, a on compartirem coneixements i experiències al voltant del binomi Salut i Natura.

25 i 26/09/2024

Activa’t: Introducció al Voluntariat Social i Ambiental per a joves

Activa’t: Introducció al Voluntariat Social i Ambiental per a joves és una formació pensada per donar a conèixer les oportunitats de voluntariat a les persones joves interessades a iniciar-se en l’acció voluntària. El curs combina sessions teòriques sobre els conceptes bàsics del voluntariat amb dinàmiques participatives per identificar interessos i motivacions, així com per donar eines pràctiques que us ajudin a trobar el vostre lloc.

30/09/2024

Cicle de tertúlies: Efectes de la sequera sobre la biodiversitat agrària i forestal

Aquesta jornada se centrarà en els efectes de la sequera sobre els sistemes forestals i agraris. S’iniciarà amb una anàlisi de la vulnerabilitat dels sistemes forestals davant la sequera, seguida per una radiografia dels impactes en regions específiques com les Gavarres i en sistemes agrícoles ecològics. Les entitats presentaran diverses estratègies adaptatives, incloent-hi la silvopastura, la gestió forestal adaptativa i pràctiques d’agroecologia, per augmentar la resiliència davant la sequera.

08/10/2024

Cicle de tertúlies: Implicació en la ciència ciutadana, de la recollida de dades a la gestió per la conservació

La jornada començarà amb ponències sobre la governança dels projectes de ciència ciutadana a Catalunya i la gestió de les dades generades. Posteriorment, es realitzaran taules rodones on es discutirà com les entitats utilitzen la ciència ciutadana per a la conservació i la protecció d’espècies, així com la governança de les dades i la implicació de persones voluntàries.

30/10/2024

Cicle de tertúlies: Efectes de la sequera sobre la biodiversitat fluvial

Es presentarà una panoràmica sobre les conseqüències de la falta d'aigua en la biodiversitat fluvial, incloent-hi una comparativa dels períodes de sequera de 2008 a 2021/23. També es farà una anàlisi dels efectes actuals en rius com el Siurana, la Tordera i el Ter, des de la perspectiva de diverses entitats.

4 i 6/11/2024

European seminar on agriculture and biodiversity

Des de la XCN, en col·laboració amb Access to Land, i en el marc del projecte LIFE Biodiv'Paysanne, organitzem un seminari entorn a l'agricultura sostenible amb la biodiversitat, que tindrà lloc el 4 i 6 de novembre a Montpellier.

Històric

27/04/2024

FestiNAT, l’aplec naturalista

El FestiNAT, l’aplec naturalista neix per ser el dia i el punt de trobada i celebració dels amants de la natura de casa nostra. L’espai on connectar i intercanviar coneixement i entusiasmes entre naturalistes petits i grans, acostar-se a la ciència que estudia la natura i gaudir-ne amb una mirada curiosa i curosa.

26/04/2024

Workshop on conservation easements

L'entitat francesa "François Sommer Foundation", sòcia del projecte LIFE ENPLC en què participa la XCN, organitza una jornada presencial i en línia per donar a conèixer els "conservation easements", una eina de conservació a l'abast de persones propietàries i entitats de conservació de la natura.

20/04/2024

Drets de la natura i custòdia territorial

El proper dissabte, 20 d'abril, se celebra a La Cate de Figueres la Jornada pel Drets de la Natura i la Custòria Territorial, una trobada per posar en comú l'aprenentatge de pràctiques estratègiques i organització comunitària en la defensa ambiental.

15 i 22/04/2024

Com facilitem el Diàleg ambiental? Eines pràctiques i habilitats comunicatives

INSTA jurídic, amb la col·laboració de la XCN, organitza una formació amb l'objectiu d'oferir una perspectiva àmplia sobre diferents eines i tècniques bàsiques per promoure el diàleg ambiental en situacions de tensió o conflicte, processos participatius, taules de diàleg, o d'altres, per tal de facilitar-ne la gestió amb èxit i de manera positiva.

13/04/2024

Benvinguts/es al Centre de Fauna de Vallcalent! Formació inicial per voluntariat

Formació dirigida a persones interessades en ser voluntàries del centre de fauna de Vallcalent (Lleida). Per tenir una bona experiència durant el voluntariat als centres de fauna de la Generalitat, és molt important conèixer qui són els responsables, com és el centre, quin tipus de tasques poden realitzar els voluntaris, la normativa del centre i adquirir coneixement sobre la prevenció de riscos, per realitzar el voluntariat d’una forma segura tant per la persona voluntària com per els animals en recuperació.