Agenda

18/06/2024

Vine a l’Assemblea General 2024 de l’Associació Propietats per a la Conservació de la Natura!

Assemblea de l'Associació Propietats per a la Conservació de la Natura. Jornada oberta a persones interessades en formar part de l'associació, en què es visitarà la finca de l'Avenc de Tavertet i es podrà descobrir el projecte de foment d'espais agroforestals, paisatges gestionats d'elevat valor mediambiental i la ramaderia regenerativa com a eina de gestió i motor de bioeconomia. També hi haurà una visita de camp a la Rocallarga.

25/05/2024

Assemblea General Ordinària de membres de la XCN

Com cada any des de la XCN celebrarem l'Assemblea General Ordinària de membres de la XCN. Aquest cop la celebrarem el proper dimarts 25 de juny, de 10:30h a 12:30h en format virtual.

Històric

3, 4 i 5/04/2024

Com fer un projecte de conservació i gestió en espais naturals protegits?

La Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural organitza una formació del 3 al 5 d’abril adreçada a les entitats ambientals. L’objectiu de la formació és explicar el model de conservació i gestió dels espais naturals protegits que es du a terme des de la Direcció General, tenint en compte tots els àmbits implicats, perquè les entitats ambientals interessades en engegar un projecte de conservació i gestió en un espai natural protegit puguin fer-lo tenint en compte els criteris que es segueixen als altres espais, homogeneïtzant l’actuació que es fa en aquests.

24/03/2024

Gala d’entrega dels Premis Eixarcolant per al foment de l’etnobotànica

Cerimònia d'entrega de la 2a edició dels Premis Eixarcolant. En aquest acte que premiarà a projectes de recerca i emprenedoria en el camp de l’etnobotànica gaudirem de diferents experiències al llarg de tota la cerimònia per tal d'endinsar-nos en tot aquest món d'aprenentatge i de transmissió de coneixements.

22/03/2024

Connectem la natura! Webinar per organitzadors de la Setmana Natura

El 22 de març, de 10h a 11.30h, connecta’t al webinar informatiu de la Setmana de la Natura 2024! Podràs conèixer exemples d’activitats organitzades per entitats, biblioteques o ajuntaments, i descobrir els reptes de la connectivitat ecològica a càrrec d’en Josep Maria Mallarach.

16/03/2024

Ultra Clean Marathon, la cursa per la natura

L’Ultra Clean Marathon (UCM) és un gran repte esportiu i ambiental. Vol activar la consciència ambiental entre les persones esportistes, i apel·lar a la seva capacitat d’acció per la natura. Per això l’UCM és una cursa on es corre, es recullen residus abandonats als espais naturals (plogging), es coneixen els problemes ambientals en cada punt d’avituallament i es dóna l’import de les inscripcions a projectes de conservació de la natura i defensa del medi ambient.