Agenda

17/07/2024

Formació virtual «Coneixem la custòdia del territori i com aplicar-la»

Què és la custòdia del territori? Com podem establir acords de custòdia des de les entitats de conservació, la propietat o les administracions? De quins recursos jurídics disposem? Durant aquesta jornada donarem resposta a aquestes i altres qüestions, compartint els resultats principals de la nova publicació de la XCN, la «Guia pràctica dels acords de custòdia del territori».

19/07/2024

Sortida pràctica a Can Marlès – Torrossolla

Sortida pràctica per conèixer la finca de Can Marlès, en custòdia amb el GEVEN, i situada al Montmell (Baix Penedès). Aquest espai pretén esdevenir un exemple de com produir aliments afavorint la biodiversitat i conservant el patrimoni cultural, a la vegada que es divulguen i es comparteixen els coneixements i els valors adquirits amb els i les visitants i la gent del territori.

25/09/2024

2a Trobada de la Taula Salut i Natura

Espai de trobada de totes aquelles persones interessades en la intersecció entre la salut i la natura a Catalunya, a on compartirem coneixements i experiències al voltant del binomi Salut i Natura.

30/09/2024

Cicle de tertúlies: Efectes de la sequera sobre la biodiversitat agrària i forestal

Aquesta jornada se centrarà en els efectes de la sequera sobre els sistemes forestals i agraris. S’iniciarà amb una anàlisi de la vulnerabilitat dels sistemes forestals davant la sequera, seguida per una radiografia dels impactes en regions específiques com les Gavarres i en sistemes agrícoles ecològics. Les entitats presentaran diverses estratègies adaptatives, incloent-hi la silvopastura, la gestió forestal adaptativa i pràctiques d’agroecologia, per augmentar la resiliència davant la sequera.

Històric

3, 4 i 5/04/2024

Com fer un projecte de conservació i gestió en espais naturals protegits?

La Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural organitza una formació del 3 al 5 d’abril adreçada a les entitats ambientals. L’objectiu de la formació és explicar el model de conservació i gestió dels espais naturals protegits que es du a terme des de la Direcció General, tenint en compte tots els àmbits implicats, perquè les entitats ambientals interessades en engegar un projecte de conservació i gestió en un espai natural protegit puguin fer-lo tenint en compte els criteris que es segueixen als altres espais, homogeneïtzant l’actuació que es fa en aquests.

24/03/2024

Gala d’entrega dels Premis Eixarcolant per al foment de l’etnobotànica

Cerimònia d'entrega de la 2a edició dels Premis Eixarcolant. En aquest acte que premiarà a projectes de recerca i emprenedoria en el camp de l’etnobotànica gaudirem de diferents experiències al llarg de tota la cerimònia per tal d'endinsar-nos en tot aquest món d'aprenentatge i de transmissió de coneixements.

22/03/2024

Connectem la natura! Webinar per organitzadors de la Setmana Natura

El 22 de març, de 10h a 11.30h, connecta’t al webinar informatiu de la Setmana de la Natura 2024! Podràs conèixer exemples d’activitats organitzades per entitats, biblioteques o ajuntaments, i descobrir els reptes de la connectivitat ecològica a càrrec d’en Josep Maria Mallarach.

16/03/2024

Ultra Clean Marathon, la cursa per la natura

L’Ultra Clean Marathon (UCM) és un gran repte esportiu i ambiental. Vol activar la consciència ambiental entre les persones esportistes, i apel·lar a la seva capacitat d’acció per la natura. Per això l’UCM és una cursa on es corre, es recullen residus abandonats als espais naturals (plogging), es coneixen els problemes ambientals en cada punt d’avituallament i es dóna l’import de les inscripcions a projectes de conservació de la natura i defensa del medi ambient.