Agenda

Dijous 13 d'octubre, de 18:00 a 20:00

Formació: Eines bàsiques de comunicació per entitats ambientals

La formació en línia "Eines bàsiques de comunicació per a entitats ambientals" et permetrà adquirir eines i estratègies bàsiques per donar-te a conèixer de manera més efectiva, tant la teva entitat com les activitats que organitzeu.

18 i 19/10/2022

Jornades Ciència Ciutadana 2022

L’esdeveniment tindrà lloc els dies 18 i 19 d’octubre de 2022, al Casal Pere Quart de Sabadell, en format presencial. Es tractarà la ciència ciutadana des de 6 àmbits temàtics, en un ampli programa amb taules rodones, ponències i tallers.

21, 22 i 23/10/2022

Jornades herpetològiques catalanes 2022

Del 21 al 23 d’octubre de 2022 se celebren les XVIII Jornades herpetològiques Catalanes a Vallbona de les Monges (Urgell, Catalunya) a l’Espai Museístic del Cinema de Vallbona de les Monges.

Històric

12/12/2021

Jornades de voluntariat als parcs, d’extracció d’espècies exòtiques invasores

En el marc del Dia del Voluntariat, participa el diumenge 12 de desembre a les jornades de voluntariat d’extracció d’espècies exòtiques invasores als Parcs Naturals d’arreu de Catalunya. A través de les Taules de Voluntariat als Parcs, s’han organitzat 5 activitats de voluntariat per tal d’erradicar diferents espècies vegetals que suposen una amenaça per a l’equilibri ecosistèmic dels espais naturals, com és l’ungla de gat, l’atzabara, el carpobrotus o la canya.

8/12/2021 - 10/12/2021

3r Congrés de la “International Land Conservation Network (ILCN)”

El Global Congress 2021 de la International Land Conservation Network (ILCN) i Eurosite - European Land Conservation Network (ELCN), reunirà una comunitat internacional de professionals de la conservació cívica i privada per avançar en el seu treball i construir capacitats compartint experiències en finançament de la conservació, legislació i polítiques, organització i governança, custòdia del territori, conservació de grans paisatges i tecnologia de la conservació. Tindrà lloc del 8 al 10 de desembre a Món Sant Benet, al Bages.

3/12/2021

Reconversió a ecològic de granges porcines

La jornada consistirà en una visita a l’explotació de Llavora, de porcí ecològic, durant la qual es podrà conèixer la manera com s’ha plantejat la gestió per tal d’evitar els impactes socials i ambientals negatius que pot comportar el model convencional.

25/11/2021

Reptes actuals per a un sòl saludable a les terres mediterrànies

L'objectiu d'aquesta jornada en línia és analitzar la situació actual i les principals amenaces per la conservació dels sòls a Europa i, concretament, de la regió mediterrània. El debat girarà entorn el document de posicionament de la societat civil davant la degradació dels sòls europeus, publicat l’abril de 2021.

25/11/2021

XVIII Jornada Anual CREAF-SCB-ICHN De la salut dels ecosistemes a la salut global

L’objectiu de la jornada és el de contrastar punts de vista sobre el paper dels ecosistemes en la salut humana. Es parlarà de zoonosis, però també d’espècies invasores, el paper dels oceans, els contaminants persistents, la interacció entre ecologia i salut, etc. A la tarda, comptarem amb una taula rodona en la que abordarem la temàtica des de la part més pràctica, des de mirades molt diferents i molt relacionades amb la gestió: parcs naturals i salut, zones verdes urbanes i salut, pediatria, psicologia, etc.