Agenda

27 i 28/10/2021

VIII Jornadas Estatales de Custodia del Territorio (virtual)

Sota el lema "Junts per una estratègia de conservació col·laborativa", aquestes jornades bianuals suposen un punt de trobada i reflexió entre xarxes i entitats involucrades en la custòdia del territori, així com un fòrum obert a altres agents socials i econòmics vinculats a aquesta estratègia de conservació.

28/10/2021

Com organitzar activitats RSC ambientals als Parcs Naturals?

En aquesta jornada en línia, coneixerem què són les activitats de RSC, com implicar a les empreses en la preservació de la natura, i com fer-ho fomentant el treball en xarxa entre el personal gestor dels parcs naturals i les entitats ambientals.

4/11/2021

La futura PAC: conceptes claus dels ajuts directes

La PAC s’estructura en dos pilars: el d’ajuts directes i el de desenvolupament rural. En la jornada que s’emmarca en la Fira de Tots Sants de Vilaller, s’exposaran els aspectes claus dels ajuts directes.

5 i 6/11/2021

Territori de vincles – Eines pràctiques per a uns territoris rurals vius

Les jornades es presenten com un espai d'intercanvi, debat i reflexió entorn el repte demogràfic. Durant els dos dies se celebraran un seguit de taules rodones, on es presentaran propostes i iniciatives en els àmbits de: l'agroecologia i la biodiversitat, l'accés a l'habitatge i la gestió de recursos.

6/11/2021

Acte d’entrega del Premi Natura i Societat, 3a edició, de la Fundació Privada Girbau

L'acte d'entrega premiarà al projecte “Creació d’una reserva de rapinyaires nocturns a la Plana de Vic: Els propietaris amb les espècies protegides i els seus hàbitats” del Grup de Naturalistes d’Osona (GNO - ICHN). També s'entregarà un accèssit al Col·lectiu Eixarcolant i un reconeixement a l'Associació Canvis en Cadena.

8-9/11/2021

Ruralization Conference 2021

El 8 i 9 de novembre tindrà lloc la Conferència del projecte Ruralization, en què participa la XCN. Al llarg de les jornades es presentaran alguns dels resultats provisionals del projecte i s'organitzaran diferents sessions de debat al voltant de tres àmbits: recerca rural, generacions rurals i la creació de polítiques per les àrees rurals.

Històric

17/02/2021

Presentació del Pla de Treball DGPA-XCN 2021-2025

Conservar la natura a través de la custòdia del territori i el voluntariat ambiental. Presentació del Pla de Treball conjunt entre la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural i la Xarxa per a la Conservació de la Natura 2021-2025.

26/01/2021

1a sessió – II Congrés Nacional d’Educació Ambiental (virtual)

L'objectiu del congrés és establir-se com l’espai de trobada, anàlisi i reflexió dels actors de l’educació ambiental i cercar eines que permetin arribar a nous col·lectius i crear aliances innovadores per transitar del canvi individual a la transformació col·lectiva i estructural.

26 i 28 de gener

Comunicació transformadora: una pràctica estratègica per a la nostra entitat

Formació organitzada per Torre Jussana. En aquesta formació treballarem en el disseny d'un pla de comunicació orientat a aquest enfocament però també un pla de comunicació abastable i escalat a les necessitats, recursos i objectius reals de l'entitat. 20 de gener últim dia per inscriure's.

12/01/2021

Jornada tècnica Ciència Ciutadana i Natura

Presentació del projecte 'Ciència Ciutadana i Natura', el portal web i la Comissió per a l’impuls de la ciència ciutadana i natura (CICCNA). També es presentarà una primera proposta de Pla acció 2021. Seguidament es farà la taula rodona “Quina contribució pot  tenir la ciència ciutadana en la conservació de la natura?”