Agenda

12/12/2021

Jornades de voluntariat als parcs, d’extracció d’espècies exòtiques invasores

En el marc del Dia del Voluntariat, participa el diumenge 12 de desembre a les jornades de voluntariat d’extracció d’espècies exòtiques invasores als Parcs Naturals d’arreu de Catalunya. A través de les Taules de Voluntariat als Parcs, s’han organitzat 5 activitats de voluntariat per tal d’erradicar diferents espècies vegetals que suposen una amenaça per a l’equilibri ecosistèmic dels espais naturals, com és l’ungla de gat, l’atzabara, el carpobrotus o la canya.

18/03/2022 - 03/04/2022

Curs de guia intèrpret del patrimoni natural i cultural

Curs organitzat pel Grup Natura Freixe, per aprendre a fer un bon guiatge del patrimoni natural i cultural. Els participants aprendran a preparar activitats guiades al camp perquè llueixin. Tindrà lloc a la Reserva Natural de Sebes (Flix, Tarragona) del 18 de març al 3 d'abril de 2022.

Històric

27 i 29/04/2021

Tallers virtuals: Propostes d’actuació per a la regeneració rural

En base als resultats obtinguts del projecte Ruralization, des de la XCN organitzem dos tallers participatius per a la definició de propostes d’actuació per a la regeneració rural. Els tallers van dirigits a organitzacions vinculades a municipis de menys de 10.000 habitants de les províncies de Barcelona (27 d’abril) i Tarragona (29 d’abril)

10/04/2021 i 17/04/2021

Beneficis agrícoles de la conservació de la natura

Aquesta doble jornada pràctica està organitzada per la Fundació Emys i s'emmarca en el projecte Resifarms en el qual participa la XCN. Les sessions estan principalment dirigides a productors/es i tècnics agrícoles, són gratuïtes i tenen un límit de 15 places.

8/04/2021

Introducció a l’ecofeminisme

L’ecofeminisme és una corrent teòrica i política que destaca la connexió entre la dominació, explotació i degradació de la terra i la natura i l’opressió de les dones i altres grups socials minoritaris.