Agenda

27 i 28/10/2021

VIII Jornadas Estatales de Custodia del Territorio (virtual)

Sota el lema "Junts per una estratègia de conservació col·laborativa", aquestes jornades bianuals suposen un punt de trobada i reflexió entre xarxes i entitats involucrades en la custòdia del territori, així com un fòrum obert a altres agents socials i econòmics vinculats a aquesta estratègia de conservació.

28/10/2021

Com organitzar activitats RSC ambientals als Parcs Naturals?

En aquesta jornada en línia, coneixerem què són les activitats de RSC, com implicar a les empreses en la preservació de la natura, i com fer-ho fomentant el treball en xarxa entre el personal gestor dels parcs naturals i les entitats ambientals.

4/11/2021

La futura PAC: conceptes claus dels ajuts directes

La PAC s’estructura en dos pilars: el d’ajuts directes i el de desenvolupament rural. En la jornada que s’emmarca en la Fira de Tots Sants de Vilaller, s’exposaran els aspectes claus dels ajuts directes.

5 i 6/11/2021

Territori de vincles – Eines pràctiques per a uns territoris rurals vius

Les jornades es presenten com un espai d'intercanvi, debat i reflexió entorn el repte demogràfic. Durant els dos dies se celebraran un seguit de taules rodones, on es presentaran propostes i iniciatives en els àmbits de: l'agroecologia i la biodiversitat, l'accés a l'habitatge i la gestió de recursos.

6/11/2021

Acte d’entrega del Premi Natura i Societat, 3a edició, de la Fundació Privada Girbau

L'acte d'entrega premiarà al projecte “Creació d’una reserva de rapinyaires nocturns a la Plana de Vic: Els propietaris amb les espècies protegides i els seus hàbitats” del Grup de Naturalistes d’Osona (GNO - ICHN). També s'entregarà un accèssit al Col·lectiu Eixarcolant i un reconeixement a l'Associació Canvis en Cadena.

8-9/11/2021

Ruralization Conference 2021

El 8 i 9 de novembre tindrà lloc la Conferència del projecte Ruralization, en què participa la XCN. Al llarg de les jornades es presentaran alguns dels resultats provisionals del projecte i s'organitzaran diferents sessions de debat al voltant de tres àmbits: recerca rural, generacions rurals i la creació de polítiques per les àrees rurals.

Històric

9/11/2020 - 26/11/2020

Curs en línia: El paisatge des de l’escala local

Curs en línia que te l’objectiu de formar responsables polítics i tècnics de l’administració local en matèria de planificació, gestió i valorització del paisatge, explorant noves formes d’intervenció i de gestió en els espais oberts, amb la mirada posada a l’urbanisme, la dinamització local, el turisme, o la gestió dels espais naturals i del patrimoni.

5/11/2020

Webinar: Acollir voluntariat europeu des de les entitats ambientals

Formació on-line dirigida a entitats (associacions i fundacions) amb programes de voluntariat amb interès per presentar-se a la convocatòria de subvencions del Cos Europeu de Solidaritat (propera data límit: 4 de febrer) per tal d'acollir voluntaris i voluntàries d'altres països europeus.

27/10/2020

Assignació del 0’5% de l’IBI a iniciatives de conservació de la natura

La recaptació de l’IBI destinat a la conservació del territori es tracta d’un instrument de conscienciació ciutadana sobre la necessitat de compensar el nostre impacte negatiu sobre el medi natural que, alhora, pot contribuir a reduir aquest impacte amb el canvi de dinàmiques i maneres de fer d’una ciutadania conscienciada i implicada.

10/26/2020

Presentació de l’Atles de la biodiversitat. La riquesa natural de Barcelona

El proper dilluns 26 d'octubre a les 17.30 hores es presentaran les noves capes que s'han incorporat a l'Atles de biodiversitat de Barcelona i conversarà amb el periodista José Luís Gallego i el biòleg i president de l'Institut Català d'Ornitologia, Jordi Baucells sobre la riquesa natural de la ciutat.

10/10/20 - 12/10/20

2n Congrés d’Ornitologia de les Terres de Parla Catalana (COTPC)

El congrés té la finalitat de presentar la feina que els diferents investigadors, grups ornitològics i entitats estan fent arreu d’aquest territori, que abasta zones amb lligams culturals i lingüístics.  El fil conductor d’aquest 2n COTPC són els ocells marins, als quals es dedicarà una atenció especial.