Agenda

27 i 28/10/2021

VIII Jornadas Estatales de Custodia del Territorio (virtual)

Sota el lema "Junts per una estratègia de conservació col·laborativa", aquestes jornades bianuals suposen un punt de trobada i reflexió entre xarxes i entitats involucrades en la custòdia del territori, així com un fòrum obert a altres agents socials i econòmics vinculats a aquesta estratègia de conservació.

28/10/2021

Com organitzar activitats RSC ambientals als Parcs Naturals?

En aquesta jornada en línia, coneixerem què són les activitats de RSC, com implicar a les empreses en la preservació de la natura, i com fer-ho fomentant el treball en xarxa entre el personal gestor dels parcs naturals i les entitats ambientals.

4/11/2021

La futura PAC: conceptes claus dels ajuts directes

La PAC s’estructura en dos pilars: el d’ajuts directes i el de desenvolupament rural. En la jornada que s’emmarca en la Fira de Tots Sants de Vilaller, s’exposaran els aspectes claus dels ajuts directes.

5 i 6/11/2021

Territori de vincles – Eines pràctiques per a uns territoris rurals vius

Les jornades es presenten com un espai d'intercanvi, debat i reflexió entorn el repte demogràfic. Durant els dos dies se celebraran un seguit de taules rodones, on es presentaran propostes i iniciatives en els àmbits de: l'agroecologia i la biodiversitat, l'accés a l'habitatge i la gestió de recursos.

6/11/2021

Acte d’entrega del Premi Natura i Societat, 3a edició, de la Fundació Privada Girbau

L'acte d'entrega premiarà al projecte “Creació d’una reserva de rapinyaires nocturns a la Plana de Vic: Els propietaris amb les espècies protegides i els seus hàbitats” del Grup de Naturalistes d’Osona (GNO - ICHN). També s'entregarà un accèssit al Col·lectiu Eixarcolant i un reconeixement a l'Associació Canvis en Cadena.

8-9/11/2021

Ruralization Conference 2021

El 8 i 9 de novembre tindrà lloc la Conferència del projecte Ruralization, en què participa la XCN. Al llarg de les jornades es presentaran alguns dels resultats provisionals del projecte i s'organitzaran diferents sessions de debat al voltant de tres àmbits: recerca rural, generacions rurals i la creació de polítiques per les àrees rurals.

Històric

10/04/2021 i 17/04/2021

Beneficis agrícoles de la conservació de la natura

Aquesta doble jornada pràctica està organitzada per la Fundació Emys i s'emmarca en el projecte Resifarms en el qual participa la XCN. Les sessions estan principalment dirigides a productors/es i tècnics agrícoles, són gratuïtes i tenen un límit de 15 places.

8/04/2021

Introducció a l’ecofeminisme

L’ecofeminisme és una corrent teòrica i política que destaca la connexió entre la dominació, explotació i degradació de la terra i la natura i l’opressió de les dones i altres grups socials minoritaris.