Agenda

20/04/2024

Drets de la natura i custòdia territorial

El proper dissabte, 20 d'abril, se celebra a La Cate de Figueres la Jornada pel Drets de la Natura i la Custòria Territorial, una trobada per posar en comú l'aprenentatge de pràctiques estratègiques i organització comunitària en la defensa ambiental.

26/04/2024

Workshop on conservation easements

L'entitat francesa "François Sommer Foundation", sòcia del projecte LIFE ENPLC en què participa la XCN, organitza una jornada presencial i en línia per donar a conèixer els "conservation easements", una eina de conservació a l'abast de persones propietàries i entitats de conservació de la natura.

27/04/2024

FestiNAT, l’aplec naturalista

El FestiNAT, l’aplec naturalista neix per ser el dia i el punt de trobada i celebració dels amants de la natura de casa nostra. L’espai on connectar i intercanviar coneixement i entusiasmes entre naturalistes petits i grans, acostar-se a la ciència que estudia la natura i gaudir-ne amb una mirada curiosa i curosa.

03/05/2024

Jornada sobre adaptació i mitigació del canvi climàtic en centres educatius i el seu entorn

Jornada formativa entorn al projecte "Centres i entorns educatius resilients a la crisi climàtica". Des de la XCN compartirem el paper de les entitats ambientals en el context de la crisi climàtica, coneixerem els reptes de conservació del riu Ebre davant la crisi climàtica, i coneixerem propostes que integren salut i natura, a través d'entorns educatius integrats en la natura.

18/05/2024

Extracció de flora invasora

Coneix les espècies de flora invasores i participa en una acció d'extracció de plantes exòtiques.

Històric

22/03/2024

Connectem la natura! Webinar per organitzadors de la Setmana Natura

El 22 de març, de 10h a 11.30h, connecta’t al webinar informatiu de la Setmana de la Natura 2024! Podràs conèixer exemples d’activitats organitzades per entitats, biblioteques o ajuntaments, i descobrir els reptes de la connectivitat ecològica a càrrec d’en Josep Maria Mallarach.

16/03/2024

Ultra Clean Marathon, la cursa per la natura

L’Ultra Clean Marathon (UCM) és un gran repte esportiu i ambiental. Vol activar la consciència ambiental entre les persones esportistes, i apel·lar a la seva capacitat d’acció per la natura. Per això l’UCM és una cursa on es corre, es recullen residus abandonats als espais naturals (plogging), es coneixen els problemes ambientals en cada punt d’avituallament i es dóna l’import de les inscripcions a projectes de conservació de la natura i defensa del medi ambient.

9/03/2024

Taller de construcció de caixes niu

S'apropa l'època de cria per a molts ocells urbans. Sovint, però, per la falta de cavitats naturals en arbres vells i les construccions modernes, els hi costa establir-se dins la ciutat. Vine al taller, construeix la teva i col·labora en la seva nidificació!

08/02/2024

Recursos per Let’s Clean Up Europe 2024

En aquest seminari adreçat als ens locals, associacions, entitats i empreses, es presentaran totes les novetats i recursos disponibles de la XI Edició de la Let's Clean Up Day, una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.