Agenda

20/10/2021

L’economia social i solidària des de l’educació ambiental

Les participants coneixeran tres experiències d’entitats sòcies de la SCEA que treballen per la transició ecològica, el desenvolupament local o la conservació de la diversitat, l’educació ambiental: Espai Ambiental, Gisfera i L’Aresta. A més de conèixer els casos reals d’aquests projectes, s’obrirà un espai de reflexió sobre què pot aportar l’ESS per enfortir les empreses o les organitzacions de l’EA i com poden contribuir aquestes als reptes de l’ESS.

27 i 28/10/2021

VIII Jornadas Estatales de Custodia del Territorio (virtual)

Sota el lema "Junts per una estratègia de conservació col·laborativa", aquestes jornades bianuals suposen un punt de trobada i reflexió entre xarxes i entitats involucrades en la custòdia del territori, així com un fòrum obert a altres agents socials i econòmics vinculats a aquesta estratègia de conservació.

28/10/2021

Com organitzar activitats RSC ambientals als Parcs Naturals?

En aquesta jornada en línia, coneixerem què són les activitats de RSC, com implicar a les empreses en la preservació de la natura, i com fer-ho fomentant el treball en xarxa entre el personal gestor dels parcs naturals i les entitats ambientals.

19/11/2021 - 28/11/2021

Setmana de la Pedra Seca 2021

Del 19 al 28 de novembre, per segon any consecutiu, tots els racons dels Països Catalans reivindicaran el patrimoni de la pedra seca, el seu ofici i la seva tècnica constructiva organitzant activitats a l’entorn de la pedra seca per posar-la en valor.

8/12/2021 - 10/12/2021

3r Congrés de la “International Land Conservation Network (ILCN)”

El Global Congress 2021 de la International Land Conservation Network (ILCN) i Eurosite - European Land Conservation Network (ELCN), reunirà una comunitat internacional de professionals de la conservació cívica i privada per avançar en el seu treball i construir capacitats compartint experiències en finançament de la conservació, legislació i polítiques, organització i governança, custòdia del territori, conservació de grans paisatges i tecnologia de la conservació. Tindrà lloc del 8 al 10 de desembre a Món Sant Benet, al Bages.

Històric

01/09/2021 - 04/09/2021

Transhumància amb els cavalls de la Fundació Miranda

Itinerari de transhumància per desplaçar el ramat de cavalls recuperats de la Fundació Miranda a través de camins i senders ancestrals que travessen boscos i muntanyes, des del Pla de l'Orri fins la nova seu, al Cadí i a les pastures del Baridà (entre l'Alt Urgell i la Cerdanya). De l'1 al 4 de setembre.

28/07/2021 al 28/07/2021

Píndola ONLINE de medi ambient: Voluntariat Ambiental

El voluntariat és una eina clau de participació social en el medi ambient. Amb aquesta formació volem fer entendre el seu valor i promoure'l, així com facilitar un coneixement actualitzat del sector i de les possibilitats de participació en el medi ambient a través del voluntariat ambiental en les entitats ambientals a Catalunya.

6/07/2021

Cicle Salut i Natura. Sessió 5: El desplegament de la prescripció de natura

La prescripció social i de natura és una eina que permet als professionals de l’atenció primària remetre les persones a una sèrie de recursos locals no clínics. Tenint en compte que la salut de les persones està determinada principalment per una sèrie de factors socials, econòmics i ambientals, la prescripció social busca abordar les necessitats de les persones d’una manera holística. Al mateix temps, també persegueix l’objectiu de donar suport als individus a tenir un control més gran de la seva pròpia salut.

03/07/2021

Presentació del projecte de la Càtedra del Món Rural

Presentació de la Càtedra del Món Rural, un espai de recerca, coneixement i suport a la innovació amb actuació directa a les zones rurals de Catalunya. El projecte s’impulsa amb l’objectiu d’escoltar, relacionar i ajudar a vertebrar totes aquelles iniciatives que estiguin treballant per al futur del món rural.