Agenda

19/07/2024

Sortida pràctica a Can Marlès – Torrossolla

Sortida pràctica per conèixer la finca de Can Marlès, en custòdia amb el GEVEN, i situada al Montmell (Baix Penedès). Aquest espai pretén esdevenir un exemple de com produir aliments afavorint la biodiversitat i conservant el patrimoni cultural, a la vegada que es divulguen i es comparteixen els coneixements i els valors adquirits amb els i les visitants i la gent del territori.

25/09/2024

2a Trobada de la Taula Salut i Natura

Espai de trobada de totes aquelles persones interessades en la intersecció entre la salut i la natura a Catalunya, a on compartirem coneixements i experiències al voltant del binomi Salut i Natura.

25 i 26/09/2024

Activa’t: Introducció al Voluntariat Social i Ambiental per a joves

Activa’t: Introducció al Voluntariat Social i Ambiental per a joves és una formació pensada per donar a conèixer les oportunitats de voluntariat a les persones joves interessades a iniciar-se en l’acció voluntària. El curs combina sessions teòriques sobre els conceptes bàsics del voluntariat amb dinàmiques participatives per identificar interessos i motivacions, així com per donar eines pràctiques que us ajudin a trobar el vostre lloc.

30/09/2024

Cicle de tertúlies: Efectes de la sequera sobre la biodiversitat agrària i forestal

Aquesta jornada se centrarà en els efectes de la sequera sobre els sistemes forestals i agraris. S’iniciarà amb una anàlisi de la vulnerabilitat dels sistemes forestals davant la sequera, seguida per una radiografia dels impactes en regions específiques com les Gavarres i en sistemes agrícoles ecològics. Les entitats presentaran diverses estratègies adaptatives, incloent-hi la silvopastura, la gestió forestal adaptativa i pràctiques d’agroecologia, per augmentar la resiliència davant la sequera.

Històric

18/06/2024

Vine a l’Assemblea General 2024 de l’Associació Propietats per a la Conservació de la Natura!

Assemblea de l'Associació Propietats per a la Conservació de la Natura. Jornada oberta a persones interessades en formar part de l'associació, en què es visitarà la finca de l'Avenc de Tavertet i es podrà descobrir el projecte de foment d'espais agroforestals, paisatges gestionats d'elevat valor mediambiental i la ramaderia regenerativa com a eina de gestió i motor de bioeconomia. També hi haurà una visita de camp a la Rocallarga.

11/06/2024

L’aplicació de les plantes hidròfites submergides en les actuacions de recuperació d’ecosistemes aquàtics

Les plantes hidròfites són un grup d’espècies cada cop més escasses a la natura, poc conegudes i encara infrautilitzades en les actuacions de millora i recuperació d’ecosistemes aquàtics. En aquesta jornada es visitarà l’estany de conservació d’aquestes plantes autòctones del Viver Tres Turons. Veurem amb quines tècniques es poden implantar aquestes espècies en ambients humits, també en els fluvials.

7/06/2024

Taller de construcció de refugis per a ratpenats

Els ratpenats també habiten a les ciutats i fan una efifaç control de les poblacions de mosquits. La manca de cavitats naturals, però, fa que tinguin dificultats per trobar refugi durant el dia. Vine a construir caixes refugi per poder tenir instal·lats aquests mamífers voladors prop de casa!

06/06/2024

Presentació de projectes de bioeconomia forestal a Catalunya

La Fundació Catalunya la Pedrera i la Fundación Biodiversidad organitzen, el pròxim dijous 6 de juny, una jornada per donar a conèixer els diferents projectes de Bioeconomia forestal finançats a través de la convocatòria d'ajudes per al foment de la bioeconomia forestal 2023.

01/06/2024

Converses sobre custòdia del territori

Jornada per conèixer què és la custòdia del territori, quin ha estat el seu recorregut a Catalunya i quin és el paper de la propietat i l’entitat en aquests acords voluntaris per la conservació de la natura.