Agenda

Cicle de tertúlies: Efectes de la sequera sobre la biodiversitat agrària i forestal

30/09/2024

Aquesta jornada forma part del cicle de tertúlies “Sequera i implicació social en la conservació de la natura”.

No només la biodiversitat fluvial ha patit la sequera, sinó també els sistemes agraris i forestals. Així, l’any 2023 ha sigut l’any amb una major afectació de decaïment forestal des que existeixen dades. També demostra l’impacte que pot tenir l’ERTO de Freixenet per la manca de raïm associat a la sequera. En aquest sentit, volem indagar com la sequera ha afectat fins aquest moment aquests sistemes.

Per això, la segona tertúlia, que se celebrarà el 30 de setembre a la Universitat de Manresa, se centrarà en els efectes de la sequera sobre els sistemes forestals i agraris. S’iniciarà amb una anàlisi de la vulnerabilitat dels sistemes forestals davant la sequera, seguida per una radiografia dels impactes en regions específiques com les Gavarres i en sistemes agrícoles ecològics.

Les entitats presentaran diverses estratègies adaptatives, incloent-hi la silvopastura, la gestió forestal adaptativa i pràctiques d’agroecologia, per augmentar la resiliència davant la sequera. Un debat enriquidor que es tancarà amb la discussió conjunta amb el públic.

Més informació del cicle de tertúlies.