Agenda

Sortida pràctica a Can Marlès – Torrossolla

19/07/2024

Divendres, 19 de juliol. De 9.30h a 12.30h. Sortida de camp al Montmell (Baix Penedès) amb el GEVEN.

Des del 2020, el GEVEN (Grup Ecologista del Vendrell i Baix Penedès) treballa amb el Celler Can Marlès en les més de 300 ha que conformen la finca en custòdia, situada al cor de l’Espai d’Interès Natural del Montmell-Marmellar.

Seguint el pla de gestió redactat el 2022, s’han desenvolupat nombrosos projectes per promocionar el territori, la biodiversitat i els productes de la finca. Dins d’aquesta, trobem una gran varietat d’ambients i hàbitats, des de zones agrícoles fins a zones forestals, fet que suposa una gran diversitat d’espècies. Algunes d’aquestes especialment interessants com ara la salamandra o diversos rapinyaires diürns i nocturns.

La sortida es dividirà en dues parts: en arribar, caminarem 2 km fins a la finca de Torrossolla, on s’han començat a fer diverses actuacions (obertura de prats, dignificació d’un arbre monumental, plantació de varietats autòctones de fruiters, un pla de pastures…). Tot seguit, visitarem Can Marlès, on es fa l’explotació agrícola (cultiu de vinya ecològica), a més d’haver-se creat i renaturalitzat basses per afavorir la biodiversitat associada.

Aquest espai pretén esdevenir un exemple de com produir aliments afavorint la biodiversitat i conservant el patrimoni cultural, a la vegada que es divulguen i es comparteixen els coneixements i els valors adquirits amb els i les visitants i la gent del territori.