El Butlletí de la XCN – Maig 2022
El Butlletí de la XCN – Maig 2022

El Butlletí de la XCN – Maig 2022

Comença el compte enrere per donar el tret de sortida a la Setmana de la Natura 2022!

En només 17 dies s’inicia una de les campanyes d’implicació ciutadana per la natura més grans de Catalunya.

Del 22 de maig, Dia Internacional de la Diversitat Biològica, al 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, podràs triar entre centenars d’activitats que tindran lloc arreu del territori.

Celebrar la natura, descobrir la seva riquesa i la seva bellesa, però també les seves amenaces, i actuar per la seva protecció seran, com sempre, els subjecte de les accions a les quals es pot participar durant la Setmana de la Natura, i que es poden interpretar des de la ciència, l’art o el voluntariat ambiental.

Les entitats ambientals, veïnals, juvenils o de qualsevol àmbit, escoles, universitats, museus, ajuntaments, i col·lectius que es vulguin implicar en la natura, encara sou a temps d’inscriure les vostres propostes per la natura.

A partir del 22 de maig, tots plegats, lluint el ja tradicional braçalet verd #SetmanaNatura, celebrarem la natura tot reivindicant la seva protecció, perquè tenim #NomésUnPlaneta.

Per no perdre’t res, t’animem a seguir la Setmana de la Natura a les xarxes socials:
Instagram Twitter Facebook

Saber-ne més

actualitatL’ACTUALITAT DE LA XCN

Encara ets a temps d’inscriure’t a la cursa solidària per la natura, la UCM!

L’Ultra Clean Marathon (UCM) és un gran repte esportiu i ambiental. Vol activar la consciència ambiental entre les persones esportistes, i apel·lar a la seva […]
> Llegeix la notícia

Disponible la primera guia en català per a potenciar els beneficis agrícoles de la conservació de la natura

El projecte europeu “Finques agrícoles resilients: promovent l’educació per impulsar els serveis ecosistèmics de les finques agrícoles” ha finalitzat recentment. El projecte RESIFARMS ha estat […]
> Llegeix la notícia

Publiquem la memòria de la XCN 2021

Ja podeu consultar la memòria d’activitats de la XCN al 2021:
> Llegeix la notícia

MÉS NOTÍCIES

ENTITATS MEMBRES

Escoltem la Natura

Escoltem la Natura

Coneixes l'impacte de les espècies exòtiques invasores? Per què és important la connectivitat ecològica? Com s'està conservant la natura a Catalunya? I què hi pots fer tu? A casa, al tren, a la feina o l'escola, siguis on siguis, ja pots escoltar el podcast "Escoltem la natura". No t'ho perdis!

El paper de la propietat en l'accés a la terra

El paper de la propietat en l'accés a la terra

Article de Terra Franca, en el marc de la Xarxa pel Relleu Agrari, on es reflexiona sobre el paper de la propietat en la facilitació de la incorporació al camp.

RECURSOS

AJUNTAMENTS

AJUNTAMENTS

Vols garantir finançament estable per al teu municipi? - Vídeo de la jornada en el marc del 2n Cicle d'Eines per la Conservació, organitzat pel Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià, i la XCN.

EMPRESES

EMPRESES

Quines opcions teniu les empreses per crear projectes de valor afegit? - Vídeo de la jornada en el marc del 2n Cicle d'Eines per la Conservació, organitzat pel Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià, i la XCN.

CUSTÒDIA DEL TERRITORI

CUSTÒDIA DEL TERRITORI

Des de la base: Com la custòdia del territori aporta solucions al canvi climàtic. Publicació en anglès del 'Lincoln Institute' sobre com les iniciatives de la societat civil organitzada relacionades amb la conservació de la natura poden ajudar a combatre el canvi climàtic.

CULTURA I MEDI AMBIENT

CULTURA I MEDI AMBIENT

El Centre d'Estudis i Recursos Culturals de la Diputació de Barcelona ha publicat l'estudi "Cultura, medi ambient i emergència climàtica", on hem participat per incorporar la mirada de la custòdia urbana.

Dades

Dades

Recull amb les principals dades del medi ambient a Catalunya al 2021. A partir de la pàgina 17 es poden trobar les dades relatives a la biodiversitat.

Participa a l'enquesta!

La Federació Catalana de Voluntariat Social, conjuntament amb la Plataforma del Voluntariado de España, i altres plataformes de voluntariat, han iniciat una investigació per conèixer en profunditat la realitat del voluntariat. Si formes part d'una entitat, respon l'enquesta!

ENS FEM RESSÒ...

alt_textAGENDA

 

Twitter @XCNatura

Youtube XCN

Xarxa per a la Conservació de la Natura
Seu social
C/ Sagrada Família 7. 08500 – Vic

Delegació
C/ Providència 42. 08024 – Barcelona
Tel. 93 886 61 35 – info@xcn.cat