Agenda

[CANCEL·LAT] – Restauració de basses, voluntariat i empreses. Cicle de sortides Endinsem-nos al Territori

16/06/2022

PER MOTIUS DE FORÇA MAJOR AQUESTA ACTIVITAT HA ESTAT CANCEL·LADA

La Societat Catalana d’Herpetologia (SCH) té un acord de custòdia amb Casa Albets, un hotel ecològic i familiar que vol maximitzar les possibilitats de la finca pel que fa a biodiversitat. En el marc de l’acord es va redactar un pla de gestió que inclou la construcció i conservació de marges i murs de pedra seca per potenciar hàbitat per rèptils; la millora florística dels espais seminaturals, incloent-hi la creació d’un arborètum de fruiters antics i la gestió forestal per tal d’incrementar la diversitat florística i la resiliència de les forests, entre d’altres.

En el marc del contracte de custòdia la SCH ha desenvolupat diverses accions de voluntariat així com assessoraments a la propietat per a la gestió i captació de fons.

Durant la visita podrem conèixer amb detall com estan desenvolupant les accions incloses al pla de gestió (creació de basses i murs de pedra seca, conservació de fruiters antics, creació d’itineraris interpretatius, depuració terciària d’aigües…), com gestiona l’entitat el voluntariat i els detalls de la bona relació que tenen amb la propietat de l’hotel.

Al final de la visita es donarà l’opció de quedar-se a dinar a l’hotel amb un menú vegetarià i ecològic (preu a determinar).

Organitzen: Societat Catalana d’Herpetologia i XCN

La participació a la sortida és gratuïta, però cal confirmar assistència al formulari d’inscripció.

A cada sortida s’ofereix la possibilitat que els participants dinin plegats, promovent així un espai informal i complementari a la sortida per compartir experiències i teixir aliances. Podeu indicar al formulari d’inscripció si esteu interessats a dinar plegats.


Aquelles sortides on no es pugui arribar amb transport públic, els
desplaçaments es fan de manera particular. Si algú no té cotxe
particular o vol compatir-lo, que ho indiqui al formulari d’inscripció i
des de l’organització ho tindrem en compte.

Aquesta sortida forma part del Cicle de Sortides Endinsem-nos al territori, organtizada per la Xarxa per a la Conservació de la Natura. Compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.