Agenda

Custòdia del territori des de l’òptica municipal. Cicle de sortides Endinsem-nos al Territori

19/05/2022

L’Ajuntament de Mataró treballa per a la conservació dels seus valors naturals en diversos àmbits. Per una banda realitza gestió forestal a les finques de la seva propietat (incloses en l’espai Montnegre-Corredor) i col·labora amb els propietaris d’altres finques per fer una gestió forestal del conjunt de l’espai. A més, té 2 convenis de custòdia signats: un conveni de custòdia signat amb l’entitat Natura per potenciar la vegetació de les dunes de la Platja del Varador i un altre amb l’Ass. Posidònia 2021 per conservar els prats de posidònia que es troben davant la costa del municipi.

Durant la visita ens explicaran tots aquests projectes, visitarem l’espai de les dunes i hi haurà la possibilitat de navegar amb el vaixell Vell Marí per acostar-nos als prats deposidònia (limitat a grups de 9 persones).

Organitzen: Ajuntament de Mataró, Associació Natura i Associació Posidònia 2021

La participació a la sortida és gratuïta, però cal confirmar assistència al formulari d’inscripció.

A cada sortida s’ofereix la possibilitat que els participants dinin plegats, promovent així un espai informal i complementari a la sortida per compartir experiències i teixir aliances. Podeu indicar al formulari d’inscripció si esteu interessats a dinar plegats.


Aquelles sortides on no es pugui arribar amb transport públic, els
desplaçaments es fan de manera particular. Si algú no té cotxe
particular o vol compatir-lo, que ho indiqui al formulari d’inscripció i
des de l’organització ho tindrem en compte.

Aquesta sortida forma part del Cicle de Sortides Endinsem-nos al territori, organtizada per la Xarxa per a la Conservació de la Natura. Compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.