Actualitat

Ens reunim a Galway per coordinar el projecte Ruralization

El passat 6 i 7 d’abril vam participar a la reunió de la Junta Executiva del projecte H2020 Ruralization, organitzada a Galway. L’objectiu de la trobada va ser el de presentar tots els resultats que ja s’han publicat, les activitats que s’han conclòs i les tasques pendents a fer per complir els objectius del projecte. En aquesta última etapa, des de la XCN participem liderant la tasca dedicada a la creació d’un manual per donar suport a les autoritats locals a crear i implementar normativa relacionada amb l’accés a la terra i la reactivació del camp d’una manera sostenible.

La Nora, en representació de la XCN, va presentar el pla d’acció per la tasca 7.1, exposant els objectius que es volien assumir i la metodologia a seguir. La part crucial de la presentació va ser l’explicació de la fase d’interacció amb actors clau, on es col·laborarà amb algunes autoritats locals i altres actors per desenvolupar el manual. Addicionalment, durant la trobada es van avaluar les sinergies entre les tasques per crear possibles col·laboracions fins la finalització del projecte. Finalment, també es va parlar dels esdeveniments de comunicació i disseminació, com la conferència que tindrà lloc al final del projecte, el MOOC (Massive open online course) o properes trobades entre tots els socis.

A més, també vam tenir el plaer de visitar una granja local irlandesa, Kylemoore Cheese Farm, per conèixer de primera mà les condicions, dificultats i reptes que experimenten i com ho superen. Amb tot, la trobada va ser molt positiva i productiva, va representar una oportunitat per interactuar presencialment amb les entitats sòcies i poder establir relacions més estretes.