El butlletí de la XCN – Setembre 2021
El butlletí de la XCN – Setembre 2021

El butlletí de la XCN – Setembre 2021

Les darreres declaracions del govern anuncien que l’ampliació de l’Aeroport del Prat de Llobregat no es durà a terme. Però això no implica que estigui assegurada la conservació del litoral. El 19 de setembre ens hem sumat a la manifestació a Barcelona en contra l’ampliació de l’aeroport per recordar: sense natura no hi ha vida.

La conservació del litoral no pot esperar més. Els efectes devastadors del canvi climàtic, com hem pogut veure recentment a Alcanar, o els projectes urbanístics que posen en perill la biodiversitat de la Costa Brava, se sumen a l’amenaça que representa el projecte d’AENA d’ampliació de l’Aeroport del Prat de Llobregat, tant per la destrucció d’hàbitats que suposa, l’augment d’emissions d’efecte hivernacle, o el perill per les persones que habiten i treballen al territori.

Fa uns dies es va presentar l’informe “Un litoral al límit”, elaborat pel CADS, on es ressalten algunes dades sobre la situació crítica del litoral català, i un seguit de propostes per fer-hi front. Cal promoure solucions basades en la natura que comptin amb la implicació de la societat, i basar-se en el millor coneixement científic disponible. En aquest sentit, una de les conclusions clares de l’informe del CADS és la necessària creació del Conservatori del Litoral de Catalunya.

Saber-ne més

actualitatL’ACTUALITAT DE LA XCN

La XCN ensenya el cor al Balanç Social

La XCN ha obtingut el certificat de Balanç Social que otorga la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya (XES), a través de la campanya ensenyaelcor.org El […]
» Llegeix la notícia

Logo PEREC

El futur de la ramaderia extensiva a Catalunya

Participa a la definició del Pla Estratègic per la ramaderia extensiva 2021-2030 L’Escola de Pastors, per encàrrec del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, està […]
» Llegeix la notícia

Cicle “Voluntariat ambiental per la Biodiversitat Urbana” en el marc del Pla de Clima de Barcelona

Des de la XCN, i en col·laboració amb SEO/BirdLife i Depana, hem organitzat un cicle de jornades de voluntariat per la biodiversitat urbana a Barcelona. […]
» Llegeix la notícia

MÉS NOTÍCIES

ENTITATS MEMBRES

L'ENTREVISTA

L'ENTREVISTA

Àlex Benítez, de l'Associació Aurora: "Constatar els beneficis de la natura per la salut de les persones amb malalties mentals va significar un punt d'inflexió per a l'entitat."

Conservació marina

Conservació marina

El Centre d'Estudis del Mar de Sitges, un espai per educar en la conservació dels ecosistemes marins i litorals

Apropa't a les entitats!

  • Ja som 164 entitats membres que formem part de la Xarxa per a la Conservació de la Natura Veure entitats membres(llegir més)

RECURSOS D'INTERÈS

Nova publicació

Nova publicació "Farm impact assessment"

L’objectiu d’aquest document és mostrar un anàlisi i guia d’usuari per a un ús eficient de les eines d’avaluació de l’impacte de projectes agroecològics. Ha estat elaborat pel projecte europeu Erasmus + “Setting up a Learning Platform for Farmers’ Access to Land”.

L'acceleració blava

L'acceleració blava

"L'acceleració blava al Mediterrani espanyol" és el nou informe de la Fundació ENT, que té per objectiu analitzar l'acceleració dels usos a les costes i l'activitat marina de les darreres sis dècades.

Un litoral al límit

Un litoral al límit

L’informe fa una breu diagnosi sobre els grans reptes que aborda actualment el litoral català i proposa 10 recomanacions estratègiques per a fer-hi front.

Conservació privada

Conservació privada

Resum del projecte LIFE 'Land is for ever', amb l'objectiu de fer propostes a la Comissió Europea per tal de millorar la conservació privada i donar suport a la propietat per a impulsar accions de millora de la biodiversitat.

Transparència

Transparència

Nova guia de transparència per a entitats privades

Ens fem ressò...

alt_textAGENDA

 

Twitter @XCNatura

Youtube XCN

Xarxa per a la Conservació de la Natura
Seu social
C/ Sagrada Família 7. 08500 – Vic

Delegació
C/ Providència 42. 08024 – Barcelona
Tel. 93 886 61 35 – info@xcn.cat