Actualitat

Parlem sobre Àrees de Protecció Privada al Congrés Mundial de la UICN

El Congrés Mundial de la Natura de la UICN se celebra del 3 a l’11 de setembre a Marsella, França, i reuneix a més de 1.400 organitzacions diferents (governs, entitats de societat civil o pobles indígenes) amb l’objectiu de compartir experiències i debats que guiaran les accions dels propers anys, entorn a la relació de la humanitat amb la resta del planeta.

En Miquel Rafa, Director de la Fundació Catalunya la Pedrera, ha assistit al Congrés en representació de la XCN. Al Fòrum del Congrés de la UICN vam estar presents a la sessió sobre «Privately Protected Areas», coordinat per en Brent Mitchell, vice-president de QLF Atlantic Center for the Environment (Estats Units), on vam facilitar un grup de treball amb participants de Xile, Brasil i França. L’objectiu de la sessió era presentar el document de «Guidelines for Privately Protected Areas (PPA)», per tal d’aportar eines als gestors d’aquests espais per a la millora de l’eficàcia i dels resultats de la conservació.

També vam acompanyar a nous membres de la Generalitat de Catalunya, com el Director General de Polítiques Ambientals, Antoni Ferran, i la Secretària de Medi Ambient, Anna Barnadas, per presentant-los als membres del Comité Espanyol de la UICN. També vam reunir-nos amb el Secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán i la Directora de la Fundación Biodiversidad, Elena Pita.

Com a novetats del Congrés, la Sònia Castañeda, ex Directora de la Fundación Biodiversidad, ha estat electe com a Consellera UICN per a Europa, la qual cosa celebrem positivament, atesa la seva complicitat i coneixement dels projectes vinculats a la custòdia i a la conservació de la natura a Catalunya i Espanya.