Actualitat

La Societat Catalana d’Herpetologia signa un nou acord de custòdia a Bigues i Riells

La Societat Catalana d’Herpetologia segueix ampliant l’abast de la custòdia del territori, gràcies a la signatura d’un nou acord al municipi de Bigues i Riells, d’una finca anomenada La Coma de Riells.

Amb aquest acord volen impulsar tot el possible la conservació i protecció de la biodiversitat en aquesta zona amb oliveres i matollar mediterrani, en el qual es poden trobar potencialment fins a 8 espècies d’amfibis i 12 de rèptils.

L’entitat vol aprofitar aquesta oportunitat per gestionar l’espai mitjançant accions destinades a la creació d’ambients idonis per l’herpetofauna de la zona, així com per promoure’n la màxima biodiversitat en tots els altres grups faunístics i florístics.

Amb aquest objectiu, es mantindran les estructures de pedra seca, es reduirà la densitat del matollar i es recuperaran hàbitats aquàtics de diferents menes, entre d’altres.

Desde la SCH es mostren molt agraïts a la propietat per permetre la gestió orientada a la conservació, per tal de fer possible la coexistència dels espais agrícoles amb la preservació de la biodiversitat associada a aquests hàbitats.