Agenda

25/05/2024

Seguiment dels ocells dels jardins

Ajuda'ns a fer el cens d'ocells nidificants als Jardins de la Devesa. Quantes parelles de pardals, mallerengues, merles i tudons crien al jardí?

De l'11/05/2024 al 25/05/2024

Cicle Sant Narcís Silvestre

La ciutat amaga gran diversitat vegetal que sovint desconeixem. En aquest cicle reconeixerem i identificarem les plantes silvestres presents al nostre barri i aprendrem sobre els seus usos i propietats. Ens acompanyes a descobrir el Sant Narcís Silvestre?

26/05/2024 i 28/09/2024

Recollida de residus

El millor residu és aquell que no es genera. No obstant, l'incivsime i la gestió inadequada fa que alguns residus acabin en espais naturals com els rius i finalment al mar. Acompanya'ns en aquesta recollida de residus!

7/06/2024

Taller de construcció de refugis per a ratpenats

Els ratpenats també habiten a les ciutats i fan una efifaç control de les poblacions de mosquits. La manca de cavitats naturals, però, fa que tinguin dificultats per trobar refugi durant el dia. Vine a construir caixes refugi per poder tenir instal·lats aquests mamífers voladors prop de casa!

Històric

15 i 22/04/2024

Com facilitem el Diàleg ambiental? Eines pràctiques i habilitats comunicatives

INSTA jurídic, amb la col·laboració de la XCN, organitza una formació amb l'objectiu d'oferir una perspectiva àmplia sobre diferents eines i tècniques bàsiques per promoure el diàleg ambiental en situacions de tensió o conflicte, processos participatius, taules de diàleg, o d'altres, per tal de facilitar-ne la gestió amb èxit i de manera positiva.

13/04/2024

Benvinguts/es al Centre de Fauna de Vallcalent! Formació inicial per voluntariat

Formació dirigida a persones interessades en ser voluntàries del centre de fauna de Vallcalent (Lleida). Per tenir una bona experiència durant el voluntariat als centres de fauna de la Generalitat, és molt important conèixer qui són els responsables, com és el centre, quin tipus de tasques poden realitzar els voluntaris, la normativa del centre i adquirir coneixement sobre la prevenció de riscos, per realitzar el voluntariat d’una forma segura tant per la persona voluntària com per els animals en recuperació.

3, 4 i 5/04/2024

Com fer un projecte de conservació i gestió en espais naturals protegits?

La Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural organitza una formació del 3 al 5 d’abril adreçada a les entitats ambientals. L’objectiu de la formació és explicar el model de conservació i gestió dels espais naturals protegits que es du a terme des de la Direcció General, tenint en compte tots els àmbits implicats, perquè les entitats ambientals interessades en engegar un projecte de conservació i gestió en un espai natural protegit puguin fer-lo tenint en compte els criteris que es segueixen als altres espais, homogeneïtzant l’actuació que es fa en aquests.

24/03/2024

Gala d’entrega dels Premis Eixarcolant per al foment de l’etnobotànica

Cerimònia d'entrega de la 2a edició dels Premis Eixarcolant. En aquest acte que premiarà a projectes de recerca i emprenedoria en el camp de l’etnobotànica gaudirem de diferents experiències al llarg de tota la cerimònia per tal d'endinsar-nos en tot aquest món d'aprenentatge i de transmissió de coneixements.