Agenda

17/11/2021 - 2/12/2021

Estenem la sostenibilitat – Programa d’Educació Ambiental

Píndoles d’intercanvi d’experiències i càpsules formatives, destinades a professionals del sector de l’educació ambiental. L'objectiu és impulsar la cultura de la corresponsabilitat ciutadana per la millora ambiental mitjançant l’educació, la comunicació i l’acció ciutadana, a través de la capacitació de professionals del món de l’educació.

19/11/2021 - 28/11/2021

Setmana de la Pedra Seca 2021

Del 19 al 28 de novembre, per segon any consecutiu, tots els racons dels Països Catalans reivindicaran el patrimoni de la pedra seca, el seu ofici i la seva tècnica constructiva organitzant activitats a l’entorn de la pedra seca per posar-la en valor.

8/12/2021 - 10/12/2021

3r Congrés de la “International Land Conservation Network (ILCN)”

El Global Congress 2021 de la International Land Conservation Network (ILCN) i Eurosite - European Land Conservation Network (ELCN), reunirà una comunitat internacional de professionals de la conservació cívica i privada per avançar en el seu treball i construir capacitats compartint experiències en finançament de la conservació, legislació i polítiques, organització i governança, custòdia del territori, conservació de grans paisatges i tecnologia de la conservació. Tindrà lloc del 8 al 10 de desembre a Món Sant Benet, al Bages.

18/03/2022 - 03/04/2022

Curs de guia intèrpret del patrimoni natural i cultural

Curs organitzat pel Grup Natura Freixe, per aprendre a fer un bon guiatge del patrimoni natural i cultural. Els participants aprendran a preparar activitats guiades al camp perquè llueixin. Tindrà lloc a la Reserva Natural de Sebes (Flix, Tarragona) del 18 de març al 3 d'abril de 2022.

Històric

20/10/2021

L’economia social i solidària des de l’educació ambiental

Les participants coneixeran tres experiències d’entitats sòcies de la SCEA que treballen per la transició ecològica, el desenvolupament local o la conservació de la diversitat, l’educació ambiental: Espai Ambiental, Gisfera i L’Aresta. A més de conèixer els casos reals d’aquests projectes, s’obrirà un espai de reflexió sobre què pot aportar l’ESS per enfortir les empreses o les organitzacions de l’EA i com poden contribuir aquestes als reptes de l’ESS.

18/10/2021 - 24/10/2021

Fira d’Economia Solidària de Catalunya

La Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC), organitzada per la Xarxa d’Economia Solidària (XES), arriba aquesta tardor a la seva desena edició. «Desfes-te del capitalisme, de festa amb l’economia solidària» és el lema escollit per aquest any. La fira mostrarà un aparador de projectes i propostes existents, amb l'objectiu que esdevingui, un any més, un espai on reflexionar juntes sobre els reptes i oportunitats que tenim per davant.

16/10/2021 - 24/10/2021

Setmana bio per l’alimentació ecològica

La Setmana Bio per l’alimentació ecològica inclou un conjunt d’activitats per tot el territori català, de manera presencial i virtuals, amb l’objectiu de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la població. Està impulsada per la Generalitat de Catalunya, a càrrec del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

02/10/2021

6a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades

Un esdeveniment que té per objectiu potenciar l’ús de les espècies silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals en desús per tal de transformar el model de producció i consum d’aliments actual per un de més sostenible i més respectuós amb el medi ambient. Més de 100 activitats que tindran lloc el dissabte 2 d'octubre a Igualada.

24/09/2021 - 26/09/2021

Delta Birding Festival

Festival d'ornitologia que té lloc el tercer cap de setmana de setembre a MónNatura Delta de l'Ebre. S'hi podran trobar conferències, fira de fotografia i d'entitats ambientals, visites guiades, sortides naturalistes i exposicions d'art i natura.

20/09/2021

Seminari en línia de ciència ciutadana marina

Aquest seminari té l'objectiu de presentar les activitats de ciència ciutadana marina proposades en el marc del projecte Interreg_Med MPA-ENGAGE, capitalitzar els aprenentatges del projecte per tal de donar un impuls més a la ciència ciutadana en l’àmbit marí en el marc de l’Observatori del Patrimoni Natural i la Biodiversitat de Catalunya i fer un mapatge de les entitats interessades a participar en activitats de ciència ciutadana marina a Catalunya.