Agenda

7a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades

17/09/2022

Un esdeveniment únic per (re)descobrir què són i per a què serveixen les plantes oblidades, perquè construir un model de producció i consum d’aliments més sostenible és tant possible com imprescindible. Un espai on descobrir les plantes oblidades, combinant els coneixements tradicionals i la innovació.

Més de 100 activitats, repartides en diversos blocs i dutes a terme per més de 100 ponents:

Tallers per adults, activitats infantils, activitats familiars, tasts, actuacions musicals, etnobotànica en directe, exposicions, píndoles etnobotàniques, sortides etnobotàniques, tallers familiars, xerrades aplicades i xerrades tècniques. I també una fira amb 70 parades on descobrir tot tipus de productes silvestres i els projectes que hi ha al darrere.

La Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades està organitzada de forma voluntària pel Col·lectiu Eixarcolant, una entitat sense ànim de lucre que fomenta la recuperació -i adaptació a la realitat actual- dels usos corresponents a espècies silvestres comestibles i varietats agrícoles tradicionals, com a eina per afavorir un model agroalimentari més sostenible, saludable i just, que proporcioni aliments de qualitat a l’abast de tothom, i que afavoreixi el desenvolupament sostenible de l’entorn rural.

A més, només és possible gràcies a la implicació de tots els socis i sòcies de l’entitat i de més de 150 voluntaris i voluntàries. Es tracta d’un esdeveniment únic que mostra, de forma amena però amb tot el rigor, que construir un model agroalimentari més sostenible és tant possible com imprescindible.

Mapa de la 7a Jornada

Dades pràctiques per a gaudir de la Jornada

– Igualada (Espai Cívic Centre, Plaça Espai Cívic Centre, Plaça del Gasogen, Pati de les Escolàpies, Pati, Pista i Teatre de l’Ateneu Igualadí).

– SI NECESSITES ALLOTJAMENT, pots consultar les diverses opcions que hi ha a Igualada i la comarca AQUÍ.

– Moltes activitats són d’assistència lliure, però algunes requereixen inscripció prèvia. Ho trobareu degudament indicat al programa d’actes de les pàgines centrals.

– En el cas de les activitats de pagament, aquest es realitzarà per Internet en el mateix moment de formalitzar la inscripció.

– Una de les activitats de la Jornada és un dinar elaborat amb espècies silvestres i varietats tradicionals apte per vegetarians. Alhora, moltes de les parades presents a la fira oferiran productes alimentaris elaborats amb plantes oblidades.

– Tots els espais són accessibles per persones amb problemes de mobilitat.

Vols fer de voluntari/a?

Aquest esdeveniment, que compta amb la col·laboració i finançament de l’Ajuntament d’Igualada i el Consell Comarcal de l’Anoia, sens dubte no existiría sense les moltes persones, entitats i projectes que amb la vostra confiança i col·laboració feu possible que una Jornada amb molts pocs recursos econòmics tingui un programa d’activitats de gran qualitat i diversitat que la converteixen en única a tot el sud d’Europa. Ponents, voluntaris, paradistes, participants, sense vosaltres aquesta Jornada ni seria possible ni tindria sentit.

En nom del Col·lectiu Eixarcolant, moltes gràcies. Som dipositaris de la vostra confiança, farem tot el que estigui al nostre abast perquè gaudiu d’una Jornada única.

#joeixarcolant2022