Què és la Jornada?
Un esdeveniment únic per (re)descobrir què són i per a què serveixen les plantes oblidades, perquè construir un model de producció i consum d’aliments més sostenible és tant possible com imprescindible. Un espai on descobrir les plantes oblidades, combinant els coneixements tradicionals i la innovació.
Més de 100 activitats, repartides en diversos blocs i dutes a terme per més de 100 ponents:
Tallers per adults, activitats infantils, activitats familiars, tasts, actuacions musicals, etnobotànica en directe, exposicions, píndoles etnobotàniques, sortides etnobotàniques, tallers familiars, xerrades aplicades i xerrades tècniques. I també una fira amb 70 parades on descobrir tot tipus de productes silvestres i els projectes que hi ha al darrere.
La Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades està organitzada de forma voluntària pel Col·lectiu Eixarcolant, una entitat sense ànim de lucre que fomenta la recuperació -i adaptació a la realitat actual- dels usos corresponents a espècies silvestres comestibles i varietats agrícoles tradicionals, com a eina per afavorir un model agroalimentari més sostenible, saludable i just, que proporcioni aliments de qualitat a l’abast de tothom, i que afavoreixi el desenvolupament sostenible de l’entorn rural.
A més, només és possible gràcies a la implicació de tots els socis i sòcies de l’entitat i de més de 150 voluntaris i voluntàries. Es tracta d’un esdeveniment únic que mostra, de forma amena però amb tot el rigor, que construir un model agroalimentari més sostenible és tant possible com imprescindible.