Agenda

Assessorament agrari i conservació de la natura

Dimecres, 26 d’octubre de 2022

Diverses entitats de custòdia del territori treballen en finques agràries, i una part d’elles assessora persones agricultores i ramaderes en la implementació i adaptació de pràctiques per afavorir la conservació de la natura. Una bona part d’aquestes pràctiques també aporta beneficis per a l’activitat agrícola: control de plagues, pol·linització, fertilitat del sòl, protecció front a fenòmens meteorològics extrems, etc.

Els plans de gestió per a la conservació de finques en custòdia també són una bona eina per a donar un assessorament més continuat al llarg del temps i planificar actuacions encaminades a assolir els objectius de conservació i a dinamitzar les finques.

L’objectiu de la jornada és donar a conèixer aquesta tasca de les entitats de custòdia, els beneficis que aporta a les persones gestores de finques agrícoles i/o ramaderes i reflexionar sobre els seus reptes i oportunitats.

Programa

10.00 h Benvinguda

10.05 h La custòdia del territori en l’àmbit agrari
Sr. Guillem Bagaria, Xarxa per a la Conservació de la Natura.

10.15 h La tasca de les entitats de custòdia del territori en l’assessorament agrari
Sr. Marc Torrents, GEPEC-EdC.
Sr. Marc Talavera, Col·lectiu Eixarcolant.
Sr. Jordi Puig, L’Espigall i Fundació Emys.

11.15 h Els plans de gestió com a eines per a la conservació i la dinamització de finques agrícoles en custòdia
Sr. Ricardo J. Collado, GEVEN.
Sr. Guillem Figueras, Els Corremarges SCCL.

12.00 h Cloenda de la jornada

Aquesta jornada es realitza en línia. El dia abans de la jornada rebreu l’enllaç d’accés a l’aula virtual des d’on podreu seguir-la.

Per a més informació: asubirana@xcn.cat

Aquesta jornada forma part del programa de formació PATT del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.