Agenda

Celebració del Dia Internacional del Voluntariat a Girona

25/11/2023

El proper 25 de novembre entitats socials, voluntaris, responsables de voluntariat, administracions públiques i persones implicades en projectes que milloren el nostre entorn, ens trobarem al Caixaforum de Girona, per escoltar, gaudir i agrair la tasca de voluntaris i professionals que fan possible un món millor i, per tant, un entorn millor.

Enguany durant l’acte, també es farà entrega del premi Lluís Martí “Voluntariat socioambiental, per les persones i el planeta” amb categoria Catalana i amb Categoria Gironina. Creiem que podem gaudir d’un dissabte diferent despertant consciències i fent un petit homenatge d’agraïment als voluntaris que fan possible una important xarxa social a la ciutat de Girona, que arriba a col·lectius i persones que necessiten algun tipus d’acompanyament.

Direm Gràcies als Voluntaris i amb emergència o sense, voluntariat sempre!

El Premi porta el nom del primer president i un dels fundadors de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) com a reconeixement al valor de la seva lluita en defensa dels drets de les persones més vulnerables, a favor d’una societat més justa i inclusiva, i de la participació de la ciutadania en la transformació social.

Aquest 2023, per primera vegada, el Premi es convoca conjuntament amb la Xarxa per la Conservació de la Natura (XCN), i en ocasió de l’acord per a la convocatòria conjunta, es reconeixeran el valor social que fa ja 8 anys que promou el premi, el valor de la conservació i defensa de la natura i el valor d’una societat més sostenible i respectuosa amb el medi ambient, element imprescindible per al benestar social de les poblacions.

És urgent incorporar la visió unitària i integrada, mitjançant accions que protegeixin els ecosistemes, promoguin la justícia social i facilitin una transició ecosocial justa cap a un nou model socioeconòmic i territorial sostenible.

Per tots aquests motius, aquest premi vol reconèixer la tasca i el compromís de les entitats que contribueixen a pal·liar aquesta crisi global i que, a més, fomenten la participació ciutadana a través del voluntariat socioambiental.