Agenda

Cicle Salut i Natura. Sessió 4. Infraestructura blava i verda urbana i periurbana

29/06/2021

29 de juny, 11.30h

La quarta sessió del cicle s’enfocarà a la renaturalització dels espais urbans i periurbans, destacant l’important paper de la infraestructura verda i blava en el procés de construcció de ciutats més verdes i saludables.

Una xarxa d’infraestructura verda i blava de qualitat, connectada i diversa en usos i tipologies, es converteix en una eina essencial per mitigar alguns dels grans reptes urbans i climàtics, des d’una perspectiva compatible amb la natura i que fomenta el benestar i la salut de la ciutadania.

Tot això, considerant la infraestructura verda i blava en la seva visió més àmplia, incorporant tant els espais verds i agrícoles urbans i periurbans, els rius, els ecosistemes marins i altres espais aquàtics i, fins i tot, el verd residencial, que juga també un paper molt important ens els espais més densament poblats.

Al llarg d’aquesta sessió, es presentaran tres iniciatives que han fet efectiva aquesta relació i que hi han aportat rigor científic.

Programa:

11:30h Benvinguda i presentació de la sessió

11:40h Margarita Triguero-Mas, investigadora associada al Mariana Arcaya’s research lab at the Department of Urban Studies from Massachusetts Institute of Technology (DUSP-MIT)

12:10h Joop van Hezik, Nature for Health (Netherlands) *

12:35h James Grellier, Project Manager projecte Bluehealth 2020 *

13:00h Fi de la sessió

* Intervenció en anglès.

Els resums de les intervencions estaran disponibles en breu

Fes la teva inscripció