6 de juliol, a les 11.30h
Diversos estudis sobre prescripció social i de natura han demostrat el seu potencial per millorar la qualitat de vida dels pacients i la disminució dels símptomes de depressió i d’ansietat i la millora de les persones amb problemes de salut mental i de les hiperfreqüentadores de l’atenció primària. A més, s’ha observat un augment de l’autoestima, l’autoeficàcia i de la confiança i l’estat d’ànim.
La prescripció social i de natura és una eina que permet als professionals de l’atenció primària remetre les persones a una sèrie de recursos locals no clínics. Tenint en compte que la salut de les persones està determinada principalment per una sèrie de factors socials, econòmics i ambientals, la prescripció social busca abordar les necessitats de les persones d’una manera holística. Al mateix temps, també persegueix l’objectiu de donar suport als individus a tenir un control més gran de la seva pròpia salut.
L’atenció sanitària basada en la prescripció social i de natura està emmarcada en un procés lent i una actuació contínua. En aquesta sessió es presentaran intervencions inspiradores que exemplifiquen la necessitat d’establir aliances, estratègies de suport i treball compartit amb altres serveis, recursos i professionals per assegurar-ne l’èxit.
Programa:
11:30h Benvinguda i presentació de la sessió. Dr. Rafel Ramos Blanes, Director Científic del Campus Salut de la UdG
11:40h Albert Giménez Masat, Tècnic Superior a l’Agència de Salut Pública de Catalunya
12:10h Kevin Lafferty, Access, Health & Recreation Policy Advisor. Scottish Forestry (Scottish Government)
12:35h Receptar natura a la infància i adolescència: experiències de les Unitats de Salut Mediambiental Pediàtriques de Múrcia i Catalunya. Ferran Campillo. Pediatra, Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica, Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa, Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa
13:00h Fi de la sessió