Agenda

Ciutats Verdes i Serveis ecosistèmics: Debat a 3 bandes a Vil·la Urània

28/03/2022

Com integrar la natura en la ciutat? Conversa des de l’acadèmia, la gestió i la ciutadania, dilluns 28 de març al Centre Cívic Vil·la Urània de Barcelona

Integrar la natura a la ciutat promou la salut i el benestar. Coneixent els beneficis que ens aporta, com canalitzar la sensibilització, d’una banda, i com donar resposta a les demandes de grups i entitats ciutadanes per implicar-se en la renaturalització de la ciutat i fer comunitat entorn la natura urbana?

El cicle “Barcelona a 3 bandes” planteja, en el marc del nomenament de Barcelona com a Ciutat Europea del Bosc 2022, el proper debat divulgatiu centrat en ciutats verdes i serveis ecosistèmics.

Una conversa  des de l’acadèmia amb Anna Àvila, del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), la gestió, amb Margarita Parés, cap del Programa de Biodiversitat de l’Ajuntament, i les organitzacions ciutadanes, amb Anna Parisi, de la Xarxa de Conservació de la Natura, al voltant la natura urbana.

Moltes ciutats treballen per fer front al repte de l’emergència climàtica, lluitar contra la pèrdua de biodiversitat i protegir la natura. Reverdir la ciutat en el context del canvi climàtic és una forma de mitigar-ne els efectes. La millora de l’entorn urbà i l’enfortiment dels vincles entre l’àmbit rural i l’urbà genera resiliència en els sistemes urbans, serveis i poblacions davant xocs externs. Un medi ambient saludable genera millor salut i benestar. En col·laboració amb Fundació Ciència en Societat.

CONVOCATÒRIA
Dilluns, 28 de març de 2022
Presencial i gratuït, amb inscripció prèvia en aquest enllaç

Més informació escrivint a  informacio@vilaurania.net

En el marc del cicle  Barcelona a 3 bandes en el context del canvi global