Agenda

Conferència final del projecte Ruralization

20/04/2023

Des de la XCN hem participat al projecte Ruralization, finançat pel programa Horitzó2020, que finalitza el 30 d’abril, després de 4 anys de recerca i generació de coneixement que contribuirà a la regeneració del món rural i agrícola. Durant el projecte, s’ha fet recerca i generat noves eines enfocades a donar suport als diferents actors involucrats en lluitar contra el despoblament rural, tant les autoritats locals com els individus que estiguin, o vulguin establir-se en un entorn rural.

Els resultats generats del projecte i les eines desenvolupades basades en aquests resultats, es presentaran durant la Conferència Final, en format de presentacions i de debat, que tindrà lloc el dia 20 d’abril, al Comitè de les Regions de Brussel·les. A més, s’invitaran a actors rellevants del sector, tant a nivell europeu, com a nivell local, que donaran el seu testimoni de les seves experiències vitals i professionals.

Dues de les eines que s’han desenvolupat dins del marc del projecte, i que ja estan disponibles, són el Manual per a autoritats locals i la Guia de bones pràctiques. El manual, co-creat amb l’organitzaió Access to Land Network, dóna eines concretes, casos innovadors i inspiració per facilitar que les autoritats locals puguin actuar en aquestes temàtiques, en un format dinàmic i en línia. A més, també s’ha desenvolupat una guia de bones pràctiques enfocades a individus que vulguin establir-se en entorns tant rurals com agrícoles, o individus que ja estiguin establerts però que vulguin fer un canvi en les seves pràctiques agrícoles i rurals.