Agenda

Congrés de Conservació de la Natura

02/10/2023 - 04/10/2023

Aquesta tardor celebrarem el Congrés de Conservació de la Natura (del 2 al 4 d’octubre). El congrés tindrà una durada de 3 dies: els 2 primers dies farem diverses sessions a les instal·lacions de El Jou Nature (Guardiola de Berguedà). El tercer dia farem una visita de camp al centre CAMADOCA (Santa Maria de Merlès), gestionat per l’Associació ADEFFA.

Al congrés hi haurà ponències inspiradores sobre diferents temàtiques, espais per presentar els vostres projectes i debats; fomentarem el coneixement entre entitats per promoure col·laboracions i també hi haurà espais d’oci per relaxar-nos (comptarem amb l’humorista Godai Garcia i alguna actuació musical).

Trobareu tota la informació detallada al programa definitiu!

PÚBLIC

Al congrés hi podrà assistir qualsevol persona tècnica o interessada en la conservació de la natura, ja sigui una persona que treballa per una entitat privada, per una administració pública, per una universitat/ centre de recerca o una persona que té interès a títol individual.

DATES

Dilluns 2 i dimarts 3 d’octubre – sessions teòriques, de debat i de treball en xarxa a El Jou Nature (Guardiola de Berguedà)
Dimecres 4 d’octubre – visita a Camadoca amb l’Associació ADEFFA (Santa Maria de Merlès)

BLOCS TEMÀTICS

Cada bloc temàtic s’iniciarà amb una experiència inspiradora (20min). A continuació les persones assistents podreu presentar breument les vostres experiències relacionades amb la temàtica i posteriorment es dinamitzarà un espai de debat.

  • Agroecologia per fer front a la sequera i a la pèrdua de biodiversitat. Es presentarà el projecte Life Olivares Vivos+, de SEO BirdLife, amb Jose Eugenio Gutierrez.
  • El litoral i el medi marí. El gran oblidat? Es presentarà l’experiència d’ANSE (Asociación de Naturalistas del Sureste) sobre custòdia i restauració de la natura al Sud-Est Ibèric, amb Pedro Garcia.
  • Rewilding o com recuperar les funcions dels ecosistemes. Pendent confirmació.
  • Gestió i restauració fluvial: biodiversitat, connectivitat fluvial i sequera, un peix que es mossega la cua. Es presentaran els projectes Life Irekibai i Life Kauntauribai de restauració fluvial a Navarra, amb Josu Elso.
  • Pastoralisme, la prevenció d’incendis i la conservació de la biodiversitat forestal, un puzle per encaixar. Amb Plataforma por la Ganadería Extensiva y el Pastoralismo.
  • Productes i serveis de la bioeconomia: per una conservació més efectiva de la biodiversitat. Es presentarà l’experiència del GOB Menorca, amb Miquel Camps.
  • Comunicació ambiental a l’abast de totes: estratègies per a petites entitats. Dinamitzarà la sessió el CREAF.
  • Sincronitza’t amb la custòdia: bones pràctiques per aplicar en la teva entitat. Amb la XCN.

INSCRIPCIONS

Al programa hi trobareu 3 possibilitats de participació:

1 – Només passar el dia (dilluns o dimarts), incloent dinar

2 – De dilluns matí a dimarts tarda (inclou dilluns dinar, sopar i dormir + esmorzar i dinar dimarts)

3 – Tot el congrés (de dilluns matí a dimecres matí)

La data límit per inscriure’s és el 25 de setembre.

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ AL CONGRÉS

Aquest congrés compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.