Agenda

Estrena del documental “Camí de Marina” al festival SUNCINE

02/11/2023

Estrena del documental “Camí de Marina” en què participa la Fundació Miranda i la XCN, entre d’altres. Una road movie del Pirineu al mar a ritme de cavall sobre el col·lapse del territori.

2 de novembre a les 19h, a l’Institut Francès de Barcelona.

Una dissecció del col·lapse territorial a partir de la primera transhumància que es fa del Pirineu al mar en més de setanta anys pel recentment recuperat Camí Ramader de Marina.

Una road movie a ritme de cavall que ens posa davant el disseny i la gestió del territori de Catalunya -i per extensió de tota la Mediterrània-, tenint en compte els fluxos biològics de la fauna salvatge, la situació dels boscos, els desastres dels Grans Incendis Forestals, la intensificació agrícola i ramadera, l’estat de l’aigua i la biodiversitat.

Acompanyem la comitiva durant els deu dies i nits que dura el camí. De l’alta muntanya a la platja, passant per tota mena de paisatges, pobles i ciutats.

Una reflexió profunda sobre com hauríem de gestionar el territori per tal de bastir un país sostenible econòmicament i mediambiental o que, finalment, col·lapsi.

Més informació al web del SUNCINE.