Agenda

Formació: Eines bàsiques de comunicació per entitats ambientals

Dijous 13 d'octubre, de 18:00 a 20:00

Ets una entitat ambiental i t’agradaria conèixer eines i estratègies per arribar a més persones i aconseguir més participació? El dijous 13 d’octubre a les 18:00 tindrà lloc la formació en línia “Eines bàsiques de comunicació per a entitats ambientals”, organitzada per la Xarxa per a la Conservació de la Natura amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Les entitats que treballem en l’àmbit ambiental tenim la missió comuna de conservar la natura, cada una mitjançant diferents accions: des de l’estudi, millora i restauració d’hàbitats a la sensibilització, voluntariat i educació ambiental. Ja sigui per fer arribar la nostra visió i missió a més persones i així augmentar la consciència ambiental, o sigui per augmentar la implicació ciutadana en les accions de la nostra entitat, la comunicació esdevé un pilar bàsic per assolir-ho.

Aquesta formació pretén ser un espai de trobada d’aquelles entitats ambientals que vulguin enfortir les seves habilitats comunicatives. Comptarem amb el suport d’una experta en comunicació digital i xarxes socials, la Cristina Aced, que ens donarà consells bàsics per on podem començar. Coneixerem les experiències pràctiques del Grup de Natura Freixe i l’Associació de Naturalistes de Girona que ens permetran aprendre de les seves bones pràctiques i també de les lliçons apreses. Finalment, podrem compartir els nostres dubtes i debatre amb els ponents i la resta d’assistents sobre temes de comunicació que vulguem resoldre.

La participació és gratuïta amb inscripció prèvia a través del següent formulari.

Programa

  • 18:00. Benvinguda i introducció. Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN)
  • 18:05. Consells bàsics de comunicació a càrrec de Cristina Aced, consultora i formadora en comunicació digital.
  • 18:35. Experiències pràctiques amb el Grup de Natura Freixe i l’Associació de Naturalistes de Girona
  • 19:15. Preguntes i debat obert

La sessió s’emmarca en un programa formatiu sobre educació i voluntariat ambiental als espais naturals protegits de Catalunya, en el marc del Pla Estratègic sobre l’Educació i Voluntariat Ambiental als Parcs Naturals (2019-2022).