Agenda

I tu, per què conserves la natura? Presentació de l’estudi de motivacions de la propietat privada

15/12/2021

Autoria imatge: Jaume Albaigès

Jornada en línia. Dimecres, 15 de desembre de 2021, d’11h a 13h.

Conservar la natura és responsabilitat de tots i totes. Donada la importància de la conservació privada i el seu potencial futur, hem de detectar quins són els factors que permeten desenvolupar accions de custòdia del territori.

Fins avui la majoria d’estudis sobre les motivacions per conservar la natura des de la propietat privada són en el context anglosaxó. Per tant, és especialment interessant dur a terme un estudi d’aquestes característiques a casa nostra: volem conèixer quins tipus de propietàries i gestores de finques rústiques privades hi ha a Catalunya i la diversitat de les seves motivacions per conservar la natura. Conèixer les motivacions i, per tant, les percepcions de les persones pot aportar informació sobre l’observació, la comprensió i la interpretació dels impactes socials i ecològics de la conservació. Això ens pot permetre donar més visibilitat i millorar la presa de decisions per la conservació de la natura.

En aquesta jornada presentarem els resultats de l’estudi que ha realitzat la XCN on s’identifiquen necessitats comunes del col·lectiu i les pautes per poder definir una col·laboració més estreta entre les entitats ambientals i la propietat privada del territori català.

PROGRAMA

11.00h – Benvinguda

Antoni Ferran, Director General de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya
Sandra Carrera, Directora de la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN)

11:10h – Presentació dels resultats de l’informe

Mathias Brummer, tècnic de la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN)

11:30h – Taula rodona: “I tu, per què conserves la natura?”

Ander Achotegui, director de la Fundació Emys i propietari/ària amb acord de custòdia
Oriol Baena, tècnic de la Societat Catalana d’Herpetologia i Ramon Robert Palau, propietari de la Font del Mas (Baix Penedès)
Hèctor Hernàndez, tècnic de l’Associació Mediambiental La Sínia i Carles Cabús, copropietari de Mas Formigosa (Alt Camp)

Modera: Miquel Rafa, director de Territori i Medi Ambient de la Fundació Catalunya – La Pedrera

12:30h – Precs i preguntes


La participació a la jornada és gratuïta. És necessària inscripció prèvia a través del formulari en línia.


Aquesta acció és possible gràcies al conveni entre la XCN i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.