Agenda

Mes de la Ciència Ciutadana i Natura 2022

18/10/2022 - 20/11/2022

Enguany, del 18 d’octubre al 20 de novembre, se celebrarà la segona edició del Mes de la Ciència Ciutadana i Natura. Promogut pel Servei d’Educació Ambiental de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, el MES s’emmarca al projecte Ciència Ciutadana i Natura, amb l’objectiu de donar impuls al sector i despertar l’interès de la ciutadania en aquest àmbit.

Es faran 14 activitats arreu del territori, liderades per iniciatives capdavanteres en el sector.

Hi participen entitats com el CREAF, amb activitats relacionades amb diferents projectes que lideren: Ritme Natura, per detectar canvis fenològics a la natura, Alerta Forestal, iniciativa per a avaluar l’estat de salut dels boscos, Mosquito Alert, per detectar i geolocalitzar la presència de mosquits tigre i el Pla de seguiment de papallones de Catalunya (CBMS), per identificar canvis en les poblacions de papallones.

També hi participaran entitats consolidades com el Museu de Ciències Naturals de Granollers, amb un taller d’identificació de ratpenats i construcció de caixes niu i l’Institut Català d’Ornitologia, amb una activitat del seu programa Seguiment d’Ocells Comuns.

Good Karma Projects, i el projecte de la Universitat de Vic, Pescadors de plàstics, faran activitats en l’àmbit marí i fluvial per a la detecció i localització de plàstics als ecosistemes.

El Projecte Rius, de la Fundació Hàbitats, organitzarà una jornada per avaluar l’estat ecològic d’una riera. EmpordàiNet contribuirà a l’esdeveniment amb un taller de detecció d’espècies invasores, i el projecte de la UAB, Planttes, amb una sessió de detecció de plantes que fan al·lèrgia.

Finalment, Líquens de Barcelona, mostrarà com la presència de líquens són un magnífic indicador de la qualitat de l’aire que ens envolta, i Anèl·lides, organitzarà un taller per a identificar espècies a la platja de Barcelona.