Agenda

Participa en la jornada tècnica en línia sobre gestió de la biodiversitat forestal

15/03/2022

Jornada tècnica en línia – 15 de març, de 10h a 12.30h

Des de la XCN estem participant en el projecte europeu POCTEFA CONECTFOR, el qual tracta d’identificar, caracteritzar i gestionar els boscos d’alt valor ecològic i els espais que els connecten. En el marc del projecte, juntament amb les entitats membres de la XCN també hem treballat per poder fer aportacions al Pla General de Política Forestal.

En aquest sentit, et volem convidar a la jornada virtual que tindrà lloc el pròxim 15 de març a les 10h, per tal de presentar alguns resultats del projecte en l’àmbit de la gestió per la biodiversitat forestal, i el procés d’incidència en què estem treballant en el marc del nou Pla General de Política Forestal.

En aquesta jornada, a més dels avenços del projecte i la incidència, compartirem l’experiència en la gestió forestal des de la perspectiva d’entitats com l’Associació Sèlvans, la Fundació Boscos de Muntanya i la Fundació Catalunya la Pedrera. Finalment, comptarem amb la intervenció de la Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi.

PROGRAMA

10:00 – 10:05 Benvinguda

10:05 – 10:45 El projecte CONECTFOR i la gestió dels boscos d’alt valor ecològic. Jordi Camprodon – CTFC, Jordi Vayreda i Lluís Comas – CREAF, Mathias Brummer – XCN i Teresa Cervera – CPF.

10:45 – 10:55 Estratègia d’incidència per la biodiversitat en el Pla General de Política Forestal. Mathias Brummer – Xarxa per a la Conservació de la Natura.

10:55 – 12:10 Taula rodona: Gestió forestal i biodiversitat. Jaume Hidalgo – Associació Sèlvans, Miquel Rafa – Fundació Catalunya la Pedrera i Andreu González – Boscos de Muntanya.

12:10 – 12:20 El procés d’elaboració del Pla General de Política Forestal. Anna Sanitjas i Olea, Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi de la Generalitat de Catalunya.

12:20 – 12:30 Conclusions i següents passos

Per participar a la sessió cal inscripció prèvia.

Per a qualsevol dubte o aclariment podeu contactar amb en Mathias (mbrummer@xcn.cat).

Aquesta jornada forma part del projecte Conectfor, un projecte finançat a través del fons europeu Interreg Poctefa, en el que la XCN hi participa com a entitat sòcia.