El proper dimecres 17 de febrer a les 10h tindrà lloc de forma on-line la presentació del Pla de Treball conjunt entre la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural i la Xarxa per a la Conservació de la Natura 2021-2025.
Ens trobem davant una situació d’emergència ecològica i climàtica que comporta una degradació sense precedents dels hàbitats i ecosistemes que sustenten el nostre sistema econòmic i social, i que provoca efectes greus per a la salut i el benestar de les persones.
Les entitats de conservació de la natura duen a terme tasques imprescindibles per a la societat, i per a l’estat de conservació d’espècies, hàbitats i processos ecològics. Alhora que realitzen una tasca essencial de sensibilització, educació ambiental i dinamització de la ciutadania i el teixit social. És per això que cal impulsar accions per a una participació directa i de corresponsabilitat de la societat en les polítiques públiques i en l’acció sobre el territori per a la conservació del nostre patrimoni natural i la seva biodiversitat.
En aquest context, aquest Pla de Treball estableix un acord de col·laboració entre el Departament de Territori i Sostenibilitat i la Xarxa per a la Conservació de la Natura amb l’objectiu de desenvolupar accions conjuntes per a la conservació comunitària i privada de la natura, mitjançant la promoció de la custòdia del territori i el voluntariat ambiental.
Programa
Dimecres, 17 de febrer, 10h-11h
- Per què un Pla de Treball conjunt entre la Generalitat de Catalunya i la Xarxa per a la Conservació de la Natura?
Marta Subirà, Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat
- D’on venim i a on anem? Reptes i oportunitats des de la participació ciutadana per a la conservació de la natura
Marc Vilahur, representant a la Junta de la Xarxa per a la Conservació de la Natura
- Objectius i àmbits de treball del Pla de Treball DGPA-XCN 2021-2025
Cristina Sànchez, Presidenta de la Xarxa per a la Conservació de la Natura
- Cloenda
Damià Calvet, Conseller de Territori i Sostenibilitat