Agenda

Taller de SIG, per entitats membres de la XCN

12/04/2024

12 d’abril, de 9h a 14h, a la Universitat de Vic.

Jornada formativa presencial d’introducció al maneig de dades geoespacials, aplicat a la custòdia.

L’objectiu de la sessió és donar a conèixer els conceptes bàsics i les funcionalitats del QGIS, el software SIG que s’utilitzarà durant la formació, i realitzarem un exercici pràctic per poder aplicar el seu ús en la gestió dels acords de custòdia.

Un SIG o Sistema d’Informació Geogràfica és un sistema informàtic capaç d’integrar, emmagatzemar, editar, analitzar, compartir i mostrar informació amb referències geogràfiques.

Tenir coneixements de SIG us proporcionarà, com a entitats de custòdia del territori, habilitats i eines molt útils per a planificar i gestionar un espai natural. Especialment, us permetrà cartografiar i visualitzar els acords de custòdia, així com obtenir informació rellevant sobre patrimoni natural, àrees protegides, activitats agrícoles i ramaderes, planificació urbanística, entre d’altres aspectes.

El taller està dirigit principalment a persones sense cap coneixement previ de SIG, però també a aquelles que tinguin alguns coneixements bàsics i vulguin ampliar la seva formació.

Sessió a càrrec de l’Ana Macho i la Laura Gracia, tècniques de la XCN.

Formació organitzada exclusivament per entitats membres de la XCN. Pots consultar com fer-te membre en aquest enllaç.

Per més informació, pots contactar amb l’Ana a amacho@xcn.cat

Aquesta formació és organitzada per la Xarxa per a la Conservació de la Natura, i compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.